Wypełnione dni.
Misje udane.
Uśmiechy i łzy wzruszeń.
Serniczek mohito z musem truskawkowym
250 gram serka homogenizowanego
galaretka zielona o smaku mohito
szklanka wrzątku
szklanka truskawek
łyżeczka żelatyny + 1/4 szklanki wrzątku
biała czekolada
Galaretkę mohito rozpuścić w szklance wrzątku.
Zostawić do przestudzenia.
Przestudzoną galaretkę wymieszać z serkiem homogenizowanym i przelać do pucharków, wstawić do lodówki.
Truskawki zmiksować blenderem na mus.
Do musu dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklance wrzątku.
Mus przelać na lekko stężony serek w pucharku.
Przechowywać w lodówce, przed podaniem ozdobić posiekaną białą czekoladą.
wygląda pysznie 🙂
wygląda pysznie:) Ostatnio tż stosowałam ziloną galaretkę mochito bardzo smaczna jest:)
Nie wiedziałam, ze jest galaretka o takim smaku 🙂
serniczek mohito, brzmi intrygująco
Proste, a wygląda niezwykle elegancko 🙂
Lubię takie desery:)
Wygląda przeapetycznie, zwłaszcza, jeśli uwielbia się i serki i truskawki 🙂
Dusiu, to musi być pyszne! 🙂
piękny deserek i ładne kolory
Uwielbiam smak mohito i truskawek, połączenie ich musi być super.
hmm, mohito i truskawki? razem ich nie jadłam!
cieszę się, że u Ciebie tak pozytywnie :))
Nominowalismy Cię do liebster bloga : http://kuchniainthecity.blogspot.com/2013/07/nominacja-do-liebster-blog-award.html