image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Sesja zdana 🙂 

Śledzie w oleju
śledzie w oleju, przepis na śledzie, przepis na śledzie w oleju
250g płaty śledziowe (matias)
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
szczypta soli
łyżeczka octu winnego
olej
pieprz ziołowy
natka pietruszki
plasterek cytryny
Płaty namoczyć przez ok.15 min w wodzie przegotowanej.
Pokroić śledzie na mniejsze kawałki i wrzucić do miseczki.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i posolić szczyptą soli.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać cebulkę i czosnek ze śledziami.
Zalać olejem i doprawić pieprzem.
Ozdobić natką pietruszki i plasterkiem cytryny.

21 Replies to “Śledzie w oleju.”

  1. Sue says: 22 lutego 2012 at 10:06

    No to teraz na imprezę!

  2. Barbara says: 22 lutego 2012 at 11:09

    Gratuluję! ;* A ja jeszcze się męczę z sesją 🙁 Jutro poprawka z filozofii.

  3. blog okularnicy says: 22 lutego 2012 at 11:35

    Duś, gratuluję! 🙂 :*

  4. alucha says: 22 lutego 2012 at 11:57

    Śledziki – uwielbiam 🙂

  5. kachna says: 22 lutego 2012 at 12:27

    gratulacje! a śledziki pycha 🙂

  6. klliisiaa says: 22 lutego 2012 at 12:56

    mmm, uwielbiam wszelkie sledzie 🙂
    choć nieco bardziej te 'czerwone';)

  7. Gosia says: 22 lutego 2012 at 14:27

    gratulacje 🙂
    do śledzi chyba nigdy się nie przekonam..

  8. Sue says: 22 lutego 2012 at 18:30

    Jeśli będziesz planowała je robić, to użyj ciasta z przepisu na rogaliki z budyniem (ale bez cukru). I to dopiero będzie pycha! 🙂

  9. pees says: 22 lutego 2012 at 18:35

    Gdybym tylko kiedyś spróbowala… 😉

    :*

  10. Kaś says: 22 lutego 2012 at 18:58

    gratuluję! no to zagryziemy śledzikiem 🙂

  11. burczymiwbrzuchu says: 22 lutego 2012 at 19:02

    Śledzie lubię w każdej postaci, więc z wielką chęcią się skuszę 🙂 Gratuluję również zdanej sesji, ja też już mam z głowy 🙂

  12. Majana says: 22 lutego 2012 at 19:13

    Gratuluję zdanej sesji!
    A śledziki uwielbiam:)

  13. slyvvia says: 22 lutego 2012 at 20:03

    Gratuluję. Skusiłabym się na takiego śledzika choćby i teraz 😀

  14. Kuchareczka says: 22 lutego 2012 at 20:33

    Bardzo gratuluję zdanej sesji! 🙂

  15. judik says: 22 lutego 2012 at 21:31

    Gratuluję sesji:) a śledzie w sam raz na ostatki i post (oczywiscie nie tylko):)

  16. kruszyna says: 22 lutego 2012 at 22:15

    Serdecznie gratuluję! 🙂 Ojj, dawno już nie jadłam śledzika. A teraz jest idealny czas, żeby do niego wrócić 🙂

  17. magnolia0joaska says: 22 lutego 2012 at 22:28

    Gratuluję zaliczenia sesji 🙂

  18. agattekh says: 24 lutego 2012 at 12:41

    Uwielbiam sledzie, to moje najlepsze słodycze 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

  19. jelka says: 25 lutego 2012 at 19:13

    Robię podobne śledzie, ale nigdy nie używałam do nich czosnku. Koniecznie do wypróbowania, bo czosnek uwielbiam!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.