image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Sesja zdana 🙂 

Śledzie w oleju
śledzie w oleju, przepis na śledzie, przepis na śledzie w oleju
250g płaty śledziowe (matias)
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
szczypta soli
łyżeczka octu winnego
olej
pieprz ziołowy
natka pietruszki
plasterek cytryny
Płaty namoczyć przez ok.15 min w wodzie przegotowanej.
Pokroić śledzie na mniejsze kawałki i wrzucić do miseczki.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i posolić szczyptą soli.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać cebulkę i czosnek ze śledziami.
Zalać olejem i doprawić pieprzem.
Ozdobić natką pietruszki i plasterkiem cytryny.

21 Replies to “Śledzie w oleju.”

  1. Sue says: 22 lutego 2012 at 10:06

    No to teraz na imprezę!

  2. Barbara says: 22 lutego 2012 at 11:09

    Gratuluję! ;* A ja jeszcze się męczę z sesją 🙁 Jutro poprawka z filozofii.

  3. blog okularnicy says: 22 lutego 2012 at 11:35

    Duś, gratuluję! 🙂 :*

  4. alucha says: 22 lutego 2012 at 11:57

    Śledziki – uwielbiam 🙂

  5. kachna says: 22 lutego 2012 at 12:27

    gratulacje! a śledziki pycha 🙂

  6. klliisiaa says: 22 lutego 2012 at 12:56

    mmm, uwielbiam wszelkie sledzie 🙂
    choć nieco bardziej te 'czerwone';)

  7. Gosia says: 22 lutego 2012 at 14:27

    gratulacje 🙂
    do śledzi chyba nigdy się nie przekonam..

  8. Sue says: 22 lutego 2012 at 18:30

    Jeśli będziesz planowała je robić, to użyj ciasta z przepisu na rogaliki z budyniem (ale bez cukru). I to dopiero będzie pycha! 🙂

  9. pees says: 22 lutego 2012 at 18:35

    Gdybym tylko kiedyś spróbowala… 😉

    :*

  10. Kaś says: 22 lutego 2012 at 18:58

    gratuluję! no to zagryziemy śledzikiem 🙂

  11. burczymiwbrzuchu says: 22 lutego 2012 at 19:02

    Śledzie lubię w każdej postaci, więc z wielką chęcią się skuszę 🙂 Gratuluję również zdanej sesji, ja też już mam z głowy 🙂

  12. Majana says: 22 lutego 2012 at 19:13

    Gratuluję zdanej sesji!
    A śledziki uwielbiam:)

  13. slyvvia says: 22 lutego 2012 at 20:03

    Gratuluję. Skusiłabym się na takiego śledzika choćby i teraz 😀

  14. Kuchareczka says: 22 lutego 2012 at 20:33

    Bardzo gratuluję zdanej sesji! 🙂

  15. judik says: 22 lutego 2012 at 21:31

    Gratuluję sesji:) a śledzie w sam raz na ostatki i post (oczywiscie nie tylko):)

  16. kruszyna says: 22 lutego 2012 at 22:15

    Serdecznie gratuluję! 🙂 Ojj, dawno już nie jadłam śledzika. A teraz jest idealny czas, żeby do niego wrócić 🙂

  17. magnolia0joaska says: 22 lutego 2012 at 22:28

    Gratuluję zaliczenia sesji 🙂

  18. agattekh says: 24 lutego 2012 at 12:41

    Uwielbiam sledzie, to moje najlepsze słodycze 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

  19. jelka says: 25 lutego 2012 at 19:13

    Robię podobne śledzie, ale nigdy nie używałam do nich czosnku. Koniecznie do wypróbowania, bo czosnek uwielbiam!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.