7.
Pavowe love:*
Smażone ziemniaki w plasterkach
0,5kg ziemniaków
2 cebule
olej
sól, pieprz, majeranek
szczypiorek
Cebulę pokroić drobno i lekko podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.
Dołożyć pokrojone w plasterki ziemniaki.
Doprawić solą i pieprzem, świetnie smakują z majerankiem.
Smażyć aż będą miękkie i przyrumienią się.
Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.
Bardzo smaczny pomysł:) pozdrawiam
Gdyby olej zastąpić oliwą byłoby danie wprost z kuchni hiszpańskiej! Bardzo smaczne:)
Z pozdrowieniami,
Edith
Nie znoszę zapachu oliwy 🙁 Nawet nie wiedziałam, że coś w tym hiszpańskiego jest 🙂
tez nie moge sie do olivy przekonac …
Tydzień temu w TV przestrzegano , by nie smażyć na oliwie.Jedyny olej, który nadaje się do smażenia, to zwykły rzepakowy.Jest on nieszkodliwy dla zdrowia.Smacznego.
Zawsze jem takie popijając lub maczając je w kwasnej smietanie 🙂 pycha!
o tak albo z jogurtem naturalnym 🙂
Ja robię podobne, ale smażę je na maśle – może jest bardziej kaloryczne, ale jem tego dania niewiele, a smak masła świetnie pasuje do ziemniaczków 🙂
Uwielbiam tę chrupiącą skórkę! 🙂
uwielbiam takie ziemniaczki:)
A.
Ja dodaję jeszcze paprykę słodką i ostrą, pycha!:)
ojejcu, ale mi narobiłas ochoty!
jeszcze zapiec z żółtym serem:D
też uwielbiam 🙂
też lubimy smażone ziemniaczki:) tak niewiele potrzeba do szczęścia:)
mmniami, smacznie 🙂 zostało mi trochę ziemniaków z obiadu to sobie je potem podsmażę 🙂
Pychotka takie ziemniaczki :-)a do tego koniecznie kefir mniam 🙂
też uwielbiam, tylko jeszcze z dodatkiem jogurtu naturalnego 🙂
Odsmażane są najlepsze!
Smażone ziemniaki zawsze 🙂 W szczególności te pozostałe z obiadu, podsmażone i do tego szklanka zimnego mleka 🙂 mmmmmm 🙂
smakowitości!
lubię ;]
Ja używam zwykle oregano. Do ziemniaczków majeranku jeszcze nie używałam, ale następnym razem wypróbuję 😉
Uwielbiam takie jedzonko!:)
Świetny masz blog wiesz?:) Na pewno będę tu częściej zaglądać :D!PS.Obserwujemy ? Buziaaaaaaki:**
znakomity sposób na ziemniaki
Aj aj, takie ziemniaki robi moja mama, uwielbiam ;3 i jeszcze z maślanką lub zsiadłym mlekiem od babci ze wsi ; )
Dusiu, takie proste i takie przepyszne !!!
Uwielbiam.
Pozdrawiam
ekstra ziemniaczki.
Jakie smakowitości:-)
lubię!
o to ja wiem co z tymi 3ema ziemniorami uczynię 🙂 co mi tam leżą i na mnie patrzą 🙂 USMAŻĘ ZIEMNIORY a co? 😀
Dusiu podrzuć mi trochę na obiad 🙂
Z podgotowanymi ziemniakami mi się udaje. Ale czy da się usmażyć surowe, żeby się cebula nie spaliła? Na jakimś małym ogniu czy jak?
Małym ogniu po woli, jak da się przykrywkę to na pewno się nie spali – zawsze możesz usmażyć cebulkę oddzielnie i pod koniec smażenia ziemniaków dorzucić.