7.
Pavowe love:*
Smażone ziemniaki w plasterkach

0,5kg ziemniaków
2 cebule
olej
sól, pieprz, majeranek
szczypiorek
Cebulę pokroić drobno i lekko podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.
Dołożyć pokrojone w plasterki ziemniaki.
Doprawić solą i pieprzem, świetnie smakują z majerankiem.
Smażyć aż będą miękkie i przyrumienią się.
Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.

34 Replies to “Smażone ziemniaki w plasterkach.”

  1. AnnaA-G says: 7 czerwca 2012 at 10:15

    Bardzo smaczny pomysł:) pozdrawiam

  2. Madame Edith says: 7 czerwca 2012 at 10:29

    Gdyby olej zastąpić oliwą byłoby danie wprost z kuchni hiszpańskiej! Bardzo smaczne:)

    Z pozdrowieniami,
    Edith

    1. Dusia says: 7 czerwca 2012 at 10:31

      Nie znoszę zapachu oliwy 🙁 Nawet nie wiedziałam, że coś w tym hiszpańskiego jest 🙂

    2. olesia says: 7 czerwca 2012 at 18:01

      tez nie moge sie do olivy przekonac …

    3. Matka Polka says: 21 sierpnia 2016 at 21:22

      Tydzień temu w TV przestrzegano , by nie smażyć na oliwie.Jedyny olej, który nadaje się do smażenia, to zwykły rzepakowy.Jest on nieszkodliwy dla zdrowia.Smacznego.

  3. Madleine says: 7 czerwca 2012 at 10:32

    Zawsze jem takie popijając lub maczając je w kwasnej smietanie 🙂 pycha!

    1. olesia says: 7 czerwca 2012 at 18:02

      o tak albo z jogurtem naturalnym 🙂

  4. Fuchsia says: 7 czerwca 2012 at 10:37

    Ja robię podobne, ale smażę je na maśle – może jest bardziej kaloryczne, ale jem tego dania niewiele, a smak masła świetnie pasuje do ziemniaczków 🙂

  5. justka2712 says: 7 czerwca 2012 at 10:54

    Uwielbiam tę chrupiącą skórkę! 🙂

  6. Moje Skromności says: 7 czerwca 2012 at 11:14

    uwielbiam takie ziemniaczki:)
    A.

  7. Lola says: 7 czerwca 2012 at 11:24

    Ja dodaję jeszcze paprykę słodką i ostrą, pycha!:)

  8. GrowingUp says: 7 czerwca 2012 at 11:40

    ojejcu, ale mi narobiłas ochoty!
    jeszcze zapiec z żółtym serem:D

  9. Szana says: 7 czerwca 2012 at 12:13

    też uwielbiam 🙂

  10. goh. says: 7 czerwca 2012 at 12:14

    też lubimy smażone ziemniaczki:) tak niewiele potrzeba do szczęścia:)

  11. asia_2105 says: 7 czerwca 2012 at 12:30

    mmniami, smacznie 🙂 zostało mi trochę ziemniaków z obiadu to sobie je potem podsmażę 🙂

  12. agattekh says: 7 czerwca 2012 at 12:35

    Pychotka takie ziemniaczki :-)a do tego koniecznie kefir mniam 🙂

  13. Gosia says: 7 czerwca 2012 at 12:57

    też uwielbiam, tylko jeszcze z dodatkiem jogurtu naturalnego 🙂

  14. Natalia says: 7 czerwca 2012 at 13:11

    Odsmażane są najlepsze!

  15. ...Aliszja ;) says: 7 czerwca 2012 at 13:32

    Smażone ziemniaki zawsze 🙂 W szczególności te pozostałe z obiadu, podsmażone i do tego szklanka zimnego mleka 🙂 mmmmmm 🙂

  16. głodomorek says: 7 czerwca 2012 at 15:59

    Ja używam zwykle oregano. Do ziemniaczków majeranku jeszcze nie używałam, ale następnym razem wypróbuję 😉

  17. abcmojejkuchni says: 7 czerwca 2012 at 17:55

    Uwielbiam takie jedzonko!:)

  18. Elwira Elwira says: 7 czerwca 2012 at 20:48

    Świetny masz blog wiesz?:) Na pewno będę tu częściej zaglądać :D!PS.Obserwujemy ? Buziaaaaaaki:**

  19. Kaś says: 7 czerwca 2012 at 20:59

    znakomity sposób na ziemniaki

  20. noclaudine says: 8 czerwca 2012 at 07:49

    Aj aj, takie ziemniaki robi moja mama, uwielbiam ;3 i jeszcze z maślanką lub zsiadłym mlekiem od babci ze wsi ; )

  21. Łucja-Maria says: 8 czerwca 2012 at 11:21

    Dusiu, takie proste i takie przepyszne !!!
    Uwielbiam.
    Pozdrawiam

  22. Bernadeta says: 8 czerwca 2012 at 12:45

    ekstra ziemniaczki.

  23. Dorota says: 10 czerwca 2012 at 15:08

    Jakie smakowitości:-)

  24. Just Try Eat says: 23 listopada 2012 at 11:56

    o to ja wiem co z tymi 3ema ziemniorami uczynię 🙂 co mi tam leżą i na mnie patrzą 🙂 USMAŻĘ ZIEMNIORY a co? 😀

  25. Ania says: 23 listopada 2012 at 12:01

    Dusiu podrzuć mi trochę na obiad 🙂

  26. Anonimowy says: 12 czerwca 2013 at 14:35

    Z podgotowanymi ziemniakami mi się udaje. Ale czy da się usmażyć surowe, żeby się cebula nie spaliła? Na jakimś małym ogniu czy jak?

    1. Dusia says: 12 czerwca 2013 at 19:28

      Małym ogniu po woli, jak da się przykrywkę to na pewno się nie spali – zawsze możesz usmażyć cebulkę oddzielnie i pod koniec smażenia ziemniaków dorzucić.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.