Dziekanat.
Urząd.
Papiery.
Gdańsk i Gdynia.
Mam dość.
A teraz wykłady i testy.

Pekinka z pomidorem
kilka liści kapusty pekińskiej
2 pomidory
mała cebula
łyżka oleju z pestek winogron
łyżeczka octu jabłkowego
sól, pieprz, bazylia suszona
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Skropić wszystko olejem, dodać ocet.
Doprawić do smaku przyprawami i wymieszać.

24 Replies to “Surówka pekińska z pomidorem.”

  1. agattekh says: 23 stycznia 2012 at 13:45

    Jaka kolorowa sałatka, aż się chce ja zjeść 🙂

  2. Elexis says: 23 stycznia 2012 at 13:51

    Uwielbiam takie sałatki!

  3. vanilla says: 23 stycznia 2012 at 14:24

    pekinka jest bardzo wdzięczną bazą do naszych typowo polskich obiadów. Uwielbiam!

  4. slyvvia says: 23 stycznia 2012 at 14:35

    Szybka, prosta, a taka pyszna 🙂

  5. Anonimowy says: 23 stycznia 2012 at 15:02

    moglabym ja jesc kazdego dnia:)

  6. ola says: 23 stycznia 2012 at 15:15

    Uwielbiam pekinkę w rożnego rodzaju wariacjach 😀 Twoja propozycja pysznie wygląda 😀

  7. ilka_86 says: 23 stycznia 2012 at 15:17

    uwielbiam takie połączenia 🙂

  8. blog okularnicy says: 23 stycznia 2012 at 15:22

    gdyby tylko pomidory zimą smakowały bardziej jak pomidory… 😉

  9. Amy says: 23 stycznia 2012 at 17:13

    Moja Babcia często robi podobną. Uwielbiam 😉

  10. Lady_Mosquito says: 23 stycznia 2012 at 17:15

    uwielbiam tego typu surówki. szybkie, tanie, łatwe i przepyszne ;3

  11. lutka40 says: 23 stycznia 2012 at 17:30

    Prosta,szybka ,kolorowa.Pycha

  12. Agnieszka (arcoiris) says: 23 stycznia 2012 at 18:23

    Ostatnio jadłam kapustkę pekińską z sosem czosnkowym, a następnego dnia pekińską z marchewką i jabłkiem. uwielbiam!

  13. Patrycja says: 23 stycznia 2012 at 18:41

    Pekińska z pomidorem w oliwie to jedna z moich ulubionych surówek!

  14. Aciri says: 23 stycznia 2012 at 19:14

    Pekinkę lubię mieszać z różnymi składnikami. Z pomidorem też:)

  15. agnieszka says: 23 stycznia 2012 at 20:36

    Też tak często robię 😉

  16. Barbara says: 23 stycznia 2012 at 21:26

    Bardzo pozytywna sałatka 🙂 Taka kolorowa rozweseli w tym natłoku spraw.

  17. aga23034 says: 23 stycznia 2012 at 21:50

    sałatka na wesoło z domieszką słonka w pomidorze i szczyptą podmuchu wiatru według mnie, bo mi tu brakuje nutki listka mięty świeżo posiekanego 🙂 ale sałatkę taką chętnie przekąszę. Pozdrawiam

  18. Avelina says: 23 stycznia 2012 at 22:00

    Tą sałatkę to można jeść na okrągło, dlatego często ją robię 🙂

  19. Majana says: 24 stycznia 2012 at 05:50

    Lubię taką surówkę!:))

    Powodzenia:)
    Pozdrawiam.

  20. Shyfull says: 24 stycznia 2012 at 13:37

    wspaniała i jaka dietetyczna!
    …choć przy takim natężeniu dnia polecałabym Ci jakieś ciasto z kremem czekoladowym albo tabliczkę czekolady 😛

  21. Anonimowy says: 8 stycznia 2013 at 11:13

    ja zawsze dooprawiam winegretem jest rewelacyjna, znika szybciej niz sie robi

    1. Dusia says: 8 stycznia 2013 at 11:16

      Kiedy mam chwilę więcej też dodaję miodowy winegret, jedna z moich ulubionych.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.