Dziekanat.
Urząd.
Papiery.
Gdańsk i Gdynia.
Mam dość.
A teraz wykłady i testy.
Pekinka z pomidorem
kilka liści kapusty pekińskiej
2 pomidory
mała cebula
łyżka oleju z pestek winogron
łyżeczka octu jabłkowego
sól, pieprz, bazylia suszona
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Skropić wszystko olejem, dodać ocet.
Doprawić do smaku przyprawami i wymieszać.
Jaka kolorowa sałatka, aż się chce ja zjeść 🙂
Uwielbiam takie sałatki!
pekinka jest bardzo wdzięczną bazą do naszych typowo polskich obiadów. Uwielbiam!
Szybka, prosta, a taka pyszna 🙂
moglabym ja jesc kazdego dnia:)
Uwielbiam pekinkę w rożnego rodzaju wariacjach 😀 Twoja propozycja pysznie wygląda 😀
uwielbiam takie połączenia 🙂
gdyby tylko pomidory zimą smakowały bardziej jak pomidory… 😉
Pyszności;)
pekińska! <3
Moja Babcia często robi podobną. Uwielbiam 😉
uwielbiam tego typu surówki. szybkie, tanie, łatwe i przepyszne ;3
Prosta,szybka ,kolorowa.Pycha
Ostatnio jadłam kapustkę pekińską z sosem czosnkowym, a następnego dnia pekińską z marchewką i jabłkiem. uwielbiam!
Pekińska z pomidorem w oliwie to jedna z moich ulubionych surówek!
Pekinkę lubię mieszać z różnymi składnikami. Z pomidorem też:)
Też tak często robię 😉
Bardzo pozytywna sałatka 🙂 Taka kolorowa rozweseli w tym natłoku spraw.
sałatka na wesoło z domieszką słonka w pomidorze i szczyptą podmuchu wiatru według mnie, bo mi tu brakuje nutki listka mięty świeżo posiekanego 🙂 ale sałatkę taką chętnie przekąszę. Pozdrawiam
Tą sałatkę to można jeść na okrągło, dlatego często ją robię 🙂
Lubię taką surówkę!:))
Powodzenia:)
Pozdrawiam.
wspaniała i jaka dietetyczna!
…choć przy takim natężeniu dnia polecałabym Ci jakieś ciasto z kremem czekoladowym albo tabliczkę czekolady 😛
ja zawsze dooprawiam winegretem jest rewelacyjna, znika szybciej niz sie robi
Kiedy mam chwilę więcej też dodaję miodowy winegret, jedna z moich ulubionych.