Tydzień temu miałam przyjemność uczestniczyć w świątecznych warsztatach zorganizowanych przez markę RussellHobbs, które odbyły się w gdyńskiej restauracji, którą Wam opisywałam jakiś czas temu, Chwila Moment. Pod okiem Szefa Kuchni Moment Oktawiusza Rutkowskiego i przy użyciu mnóstwa sprzętu od Russell Hobbs miałyśmy okazję przygotować świąteczną ucztę.
Świąteczne gotowanie rozpoczęłyśmy od przyrządzenia śledzi w śmietanie z jabłkiem i cebulką.
Bazowałyśmy na tym samym przepisie, ale każda inaczej doprawiła, ozdobiła i przygotowała śledzie.
Hitem warsztatów okazał się karp po żydowsku, choć z rodzynkami to bez migdałów, ale mówię Wam… jak za karpiem nie przepadam, tak całą porcję zjadłam, był zaskakująco dobry i chyba przygotuję takiego na zbliżające się święta, jak chcecie przepis to podam.
Nie zabrakło zdrowych, owocowych smoothie oraz przygotowywania strucli z makiem.
A na koniec wspólna uczta przy świątecznych pysznościach.
Czym byłby święta bez prezentów? 😉 Russell Hobbs dziękuję za bardzo przydatny przed świętami rozdrabniacz Chop&Blend, spisuje się doskonale.
Było świetnie, pysznie, twórczo i inspirująco – dziękuję za zaproszenie na warsztaty, blogerkom za wspaniałe towarzystwo, a Chwili Moment za gościnę i naukę gotowania.
Warsztaty były świetne, oby więcej takich wydarzeń w Trójmieście 🙂
Żałuję, że w Krakowie nie ma takich warsztatów 🙁
U nas w Katowicach także odbyły się warsztaty z Russell hobbs- również było smacznie i świątecznie. Były także prezenty. Pozdrawiam 🙂