Długie spacery.
Wesołe rozmowy.
Wieczorne grillowanie.
Tagliatelle z paskami cukinii
makaron tagliatelle ok. 250g
2 duże cukinie
2 ząbki czosnku
szczypiorek
łyżka masła
szczypta duża soli
szczypta duża pieprzu
szczypiorek
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cukinie pokroić obieraczką na paseczki – miąższ wyrzucić.
Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć chwilę na patelni.
Wrzucić do czosnku masło i cukinię, doprawić przyprawami i chwilę smażyć.
Kiedy makaron jest ugotowany przełożyć go do cukinii i wymieszać.
Albo nakładać makaron i na to paski z cukinii.
Podawać ze szczypiorkiem.
uwielbiam…
Od niedawna pałam miłością do cukinii i narobiłaś mi ogromnego smaka na taki makaron! :))
slicznie sie prezentuje, taka swieza i estetyczna potrawa. Bardzo mi sie podoba.
Bardzo ciekawa pasta
makaronu z cukinią jeszcze nie jadłam! 🙂
Lubię to 🙂 Proste, świeże, zdrowe. Bardzo fajny makaron!
urok tkwi w prostocie:)))
Nie jadłam makaronu w takiej wersji.
cukinie to ja lubie 😉
Wygląda bardzo apetycznie 😉
Mmm, ale pyszności 🙂
wygląda bardzo delikatnie. Danie z klasą w swej prostocie. Pozdrawiam
ostatnio wreszcie doceniłam cukinię i teraz jadłabym ją pod każdą postacią 🙂 muszę koniecznie wypróbować Twój przepis, bo wygląda bardzo smakowicie! pozdrawiam 🙂