image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Karnawał trwa, a więc przychodzę do Was z nietypową propozycją na tatar wołowy w szklance serwowany. Jeśli szukacie klasycznej wersji to zajrzyjcie tu
Tatar w szklance na imprezę

300 g polędwicy wołowej
mała cebula
marynowane cebulki
2 ogórki kiszone
2-3 łyżki musztardy
oliwa
sól, pieprz
opcjonalnie: szczypiorek, płatki drożdżowe, żółtko
Oczyszczoną wołowinę zmielić lub posiekać drobno. 
Mięso doprawić do smaku przyprawami. 
Ogórki i świeżą cebulę pokroić na mniejsze kawałki.
Do szklanek nakładać na przemian: mięso i dodatki (ogórki, cebulki, musztardę).
Polać całość oliwą delikatnie i posypać z wierzchu szczypiorkiem lub płatkami drożdżowymi, które bardzo lubię dodawać do mięsa.
Jeśli ktoś lubi można dodać żółtko. 
Podawać i jeść od razu. 

3 Replies to “Tatar w szklance na imprezę”

  1. Agnieszka Korzeniewska says: 18 stycznia 2017 at 20:28

    Cos dla mego męża! On uwielbia tatary! 🙂

  2. Paula says: 19 stycznia 2017 at 14:12

    fajnie to wygląda ;d

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.