Parę dni temu dostałam od SORENTI pokaźną paczkę z makaronami i sosami.
Makarony Sorenti produkowane są w 100% z pszenicy durum o najwyższej jakości, dzięki czemu makaron się nie rozgotowuje i pozostaje al dente.
Opakowanie jest intensywnie zielone z podglądem na rodzaj makaronu. Na każdym opakowaniu mamy podany ciekawy przepis na danie z użyciem makaronu.
Makarony produkowane są na włoskich liniach produkcyjnych.
Sosy Sorenti przygotowane są na bazie przecieru pomidorowego i zawierają tylko naturalne składniki. Na opakowaniu podane są 2 sposoby przygotowania sosu-w mikrofalówce(na szybko) i w garnuszku.


Pierwszy do testowania wykorzystałam 50cm makaron spaghetti i sos Napoli.
Makaron jest genialny, bardzo smaczny, nie skleja się i ta zaskakująca długość. W sosie znajdziemy kawałki pomidorów, jest bardzo delikatnie pikantny. Wyraźnie też czuć bazylię. Dla mnie idealny!
Posypałam tartym serem i ozdobiłam koperkiem.
Drugi test to ponownie makaron spaghetti 50cm i tym razem sos Bolognese.
W sosie znajdziemy małe klopsiki z mięsa wołowego i wieprzowego. Świetna propozycja dla mięsożerców:)
Trzeci test przeszedł makaron penne i sos Arrabbiata.
Bardzo lubię penne i to chyba będzie moja stała pozycja do kupowania. Bardzo sprężysty i duże wnętrze w makaronie do wypełnienia sosem to wielka zaleta. Sos jest pikantny-na bazie papryczek chilli, dla mnie w sam raz, ale jeśli lubicie na bardzo ostro to Was nie zadowoli. 
Podałam z tartym serem i świeżą bazylią.
Z całego serca polecam makarony i sosy Sorenti, dawno nie jadłam tak dobrych makaronów, które nie sklejają się (nie trzeba dodawać oleju do gotowania) a sosy tak pięknie naturalnie pachną. Podczas jedzenia możemy przenieść się do słonecznych Włoch 🙂

21 Replies to “Testowanie makaronów i sosów Sorenti.”

  1. Olina says: 2 maja 2012 at 10:21

    Makaron wygląda pysznie.:) Będę musiała spróbować,jak piszesz,że takie dobre.:)
    Pozdrawiam!

  2. Anonimowy says: 2 maja 2012 at 10:42

    Ech, lubię Twojego bloga, ale ostatnio u Ciebie same testy produktów. Opanuj się, bo to zaczyna razić!

    1. kulinarne-smaki says: 2 maja 2012 at 10:53

      Zazdrość w oczy kole? Szkoda, że nie masz na tyle odwagi żeby się podpisać 🙂 haha żal

    2. Anonimowy says: 2 maja 2012 at 11:54

      To nie kwestia zazdrości, tylko szczera uwaga. Nie mam konta na bloggerze, bo sama nie bloguję, ale mogę się podpisać imieniem, skoro to takie ważne – Iza.

    3. Dusia says: 2 maja 2012 at 14:12

      Nie muszę się opanowywać to mój blog, będę robić co mi się podoba:)

    4. ola says: 2 maja 2012 at 14:28

      Wolność Tomku w swoim domku ;D

    5. Izuś says: 2 maja 2012 at 18:28

      Ja tam bardzo lubię Twoje testy:)

    6. wegetari-anka says: 2 maja 2012 at 19:13

      odwalić się od Dusi !

    7. Dusia says: 3 maja 2012 at 11:05

      wege kocham :*

  3. kulinarne-smaki says: 2 maja 2012 at 10:50

    Dobrze wiedzieć, że one są z pszenicy durum

  4. CherryPlum says: 2 maja 2012 at 11:21

    Lubię testy produktów na blogach 🙂

  5. Bon Appetit! says: 2 maja 2012 at 14:00

    Co do testowania produktów, to nie ma przecież w tym nic złego. Wiadomo, że będa komentarze za i przeciw, ale ludzie NIC WAM DO TEGO!Każdy robi na swoim blogu, to co chce.
    Co to tych produktów, to makarony super i z chęcią sama bym przetestowała, ale nie jestem zwolenniczką gotowych sosów w słoikach. Uważam, że w prosty sposób można przygotować pyszny sos do makaronu i nie tylko, używając zaledwie paru świeżych składników, a jeśli takich nie mamy to wspomóc się choćby pomidorami z puszki. Jednak te gotowe sosy wydają mi się zbyt "chemiczne"…nie ma jak świeży czosnek, podsmażona cebulka na oliwie extra virgin, oj mogłabym tak wymieniać 🙂
    POZDRAWIAM!

    1. Dusia says: 2 maja 2012 at 14:13

      Dzięki za zrozumienie 🙂 Też nie korzystam z gotowych sosów, ale te są idealne w składzie mamy właśnie przecier pomidorowy, pomidorowy, czosnek, bazylię sól i pieprz, więc nie są chemiczne 🙂

    2. Bon Appetit! says: 2 maja 2012 at 20:00

      Niech i tak bedzie, jednak do gotowego sloiczka sosu nikt mnie nie przekona.

  6. ola says: 2 maja 2012 at 14:28

    Wprawdzie wolałabym dostać przepis na tak sosik-bo gotowego nie kupię, nie kropka i nie przełknę(mam traume gdy mnie karmiono takimi sosikami) to jednak ten makaron mnie kusi *.*
    Kocham makarony!

  7. Bożena says: 2 maja 2012 at 17:42

    Używałam makaronu Sorenti [wygrałam w konkursie] i potwierdzam ,że makaron jest smaczny i nie skleja się..

  8. agattekh says: 2 maja 2012 at 17:48

    Kupuję czasami makaron sorenti i równiez jestem z niego zadowolona 🙂

  9. abcmojejkuchni says: 2 maja 2012 at 19:49

    Uwielbiam spaghetti i w ogóle wszelkie dania makaronowe. Dobrej jakości makaron to podstawa takiego dania!:) Sorenti jest w czołówce moich marek:) Mniammmmm!:) Pozdrawiam 🙂

  10. pasjonatka says: 2 maja 2012 at 20:05

    ja tez sie pisze na taki zestaw 😀

  11. Anonimowy says: 18 marca 2015 at 09:47

    Fałszowane makarony bez grama DURUM

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.