Rozmów siła.
Uśmiechów i śmiechów.
Pozytywna energia.
Tiramisu czereśniowe w pucharku
300 gram czereśni
250 gram sera mascarpone
100 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżeczki cukru pudru
opakowanie okrągłych biszkoptów
3 łyżki likieru Baileys
Biszkopty namoczyć w likierze z dwóch stron, ułożyć na dnie pucharku.
Czereśnie wydrylować, cześć z nich wyłożyć na biszkopty.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone, wymieszać.
Część masy wyłożyć na owoce.
Powtórzyć warstwowanie, czyli biszkopty z likierem, czereśnie, masa śmietankowa.
Wierzch ozdobić czereśniami.
Gramów 🙂
Ładnie wygląda i na pewno świetnie smakuje 🙂
Aż szkoda jeść 😉
Pyszny efekt 🙂