image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Rozmów siła.
Uśmiechów i śmiechów.
Pozytywna energia.

Tiramisu czereśniowe w pucharku
tiramisu czereśniowe, tiramisu z czereśniami, tiramisu z pucharku, tiramisu z czereśniami w pucharku
300 gram czereśni
250 gram sera mascarpone
100 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżeczki cukru pudru
opakowanie okrągłych biszkoptów
3 łyżki likieru Baileys
Biszkopty namoczyć w likierze z dwóch stron, ułożyć na dnie pucharku.
Czereśnie wydrylować, cześć z nich wyłożyć na biszkopty.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone, wymieszać.
Część masy wyłożyć na owoce.
Powtórzyć warstwowanie, czyli biszkopty z likierem, czereśnie, masa śmietankowa.
Wierzch ozdobić czereśniami. 
tiramisu czereśniowe, tiramisu z czereśniami, tiramisu z pucharku, tiramisu z czereśniami w pucharku

tiramisu czereśniowe, tiramisu z czereśniami, tiramisu z pucharku, tiramisu z czereśniami w pucharku

4 Replies to “Tiramisu czereśniowe”

  1. Magda says: 7 sierpnia 2013 at 07:51

    Ładnie wygląda i na pewno świetnie smakuje 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.