Przepis powstał z tzw. czyszczenia lodówki i okazał się naprawdę dobrą kolacją :).
Tortilla z tuńczykiem i warzywami
placek tortilla
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki kukurydzy
pół pomidora
mała cebulka np. szalotka
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
sos czosnkowy : mały jogurt, ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz
Tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z kukurydzą, fasolą, pokrojonym pomidorem i posiekaną cebulą – doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos – wymieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawić do smaku przyprawami.
Placek podgrzać na suchej patelni grillowej, wyłożyć farsz, polać sosem i zawinąć.
Idealna propozycja dla mnie 🙂
tortilla i tuńczyk? nawet nie pomyślałam o tym