Czasem się chce.
Mniej. A czasem.
Jeszcze więcej.
Udka z kurczaka w miodzie
0,5 kg udek z kurczaka
1/3 szklanki płynnego miodu
łyżeczka słodkiej, czerwonej papryki
sól, pieprz
olej
Udka włożyć do miski, posypać solą, pieprzem i papryką słodką.
Wsmarować przyprawy dokładnie w mięso.
Mięso smażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Pod koniec smażenia każde udko posmarować miodem i smażyć dalej aż się zrumieni.
Jeżeli wolisz możesz udka obtoczyć w miodzie i przyprawach, a potem piec w piekarniku przez około godzinę w temp. 180st.C.
Jeżeli Ty nie masz tyle czasu by samemu przyrządzić domowy obiad to mam dla Ciebie rozwiązanie. Zauważyłam ostatnio, że pojawiła się kolejna strona, na której zamówisz podobne danie. Sama nie korzystam raczej z takich rozwiązań, ale można znaleźć tam właśnie różne dania domowe – klik.
Wolę inne części kurczaka, bo udka są dla mnie za tłuste i zbyt problematyczne, ale w miodzie wyglądają super;)
Uwielbiam takie pieczone udka 🙂
Lubię udka. Zwłaszcza te pieczone 🙂 Kompozycje mięsa z miodem są świetne, dlatego chętnie wypróbuję ten przepis 🙂
pieczone są najlepsze, jestem ciekawa takich w zestawieniu z miodem 😉
kurczak z miodem… mmmm….
Dziękuję za pomysł na obiad 🙂 mam nadzieje że będą pyszne 🙂
Również mam nadzieję – podeślij zdjęcie jak zrobisz, to dołączy do galerii czytelników 🙂
Raz już robiłam udka w miodzie z Twojego przepisu.Były przepyszne,dlatego zrobię je także jutro:):):) Pozdrawiam serdecznie,Alina.
w takim razie b. ciesze sie ze smakuja 🙂
Super przepis, cała rodzina zadowolona z dzisiejszego obiadu!!!!!
Szalenie mi miło 🙂 na zdrówko