Warsztaty piwne.

Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach, których patronatem było piwo marki Książęce. Warsztaty odbyły się w Smart Studio w Warszawie. Na początku mieliśmy ciekawy wykład o piwie, który poprowadził Maciej Chołdrych – sensoryk piwa zdradzając nam tajniki produkcji, podawania i degustacji.

Gotowaliśmy z dodatkiem 3 piw – czerwone lager, złote pszeniczne i ciemne łagodne. Każde inne i wyjątkowe.



Kolejną część warsztatów, czyli gotowanie poprowadził Tomasz Jakubiak i Tytus Czunikin-Krasowicki. Każdy z nas dostał inną potrawę do przygotowania, ja wybrałam żeberka ze „świni złotnickiej” w sosie BBQ  przy użyciu ciemnego, łagodnego piwa.

Tosia – moja towarzyszka w podróży, częstowała mnie swoją piekielnie ostrą salsą 🙂
Nieskromnie powiem, że moje żeberka były bardzo pyszne 🙂 Same warsztaty upłynęły w wesołej i piwnej atmosferze, a ja nauczyłam się robić smakowite żeberka.