W moje ręce wpadła ostatnio, dzięki uprzejmości Księgarni Internetowej Gandalf.com.pl już druga książka zagranicznej blogerki „What Katie Ate”. O pierwszej książce przeczytacie tu – klik.
„What Katie Ate, Weekend Katie”
Katie Quinn Davies
Wydawnictwo: Buchmann
Nie będę rozpisywać się zbyt długo na temat tej pozycji, bo wrażenia mam podobne, jak przy pierwszej części. W zasadzie jest to drugi, przepięknie wydany fotograficzno-kulinarny album, jednak w tym przypadku książka zachęca do spróbowania przepisów, może stoją za tym jaśniejsze zdjęcia, nie wiem. Książka ma taki sielski klimat.
Cudowne zdjęcia!
Ciekawe i smakowite przepisy – sama wypróbowałam przepis na grzanki z cukinią, groszkiem i szynką parmeńską (niebo w gębie!). PRZEPIS NA BLOGU
moje grzaneczki – przepis tutaj |
książkowe grzanki |
Uważam, że to to pozycja obowiązkowa dla każdego zakochanego w gotowaniu oraz fotografowaniu jedzenia. Jeśli chodzi o przepisy to składniki do najtańszych nie należą, jest też bardzo dużo sezonowych produktów.
W Gandalf.com książka ma bardzo dobrą cenę – klik.
Wszystkie recenzje książek kulinarnych tutaj.
Wygląda bardzo ładnie, tak rustykalnie i klimatycznie 🙂 Wydaje mi się, że to jedna z tych książek, które ma się ochotę po prostu w kółko przeglądać, bo czaruje fotografiami 🙂