Banalnie prosty deser na bazie mascarpone z pierniczkami idealny na Sylwester, ale może być też przygotowany bez okazji. Minimum pracy, a fajny efekt. Spodoba się dzieciom.

Zimowy deser nie tylko na Sylwester

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • ciasteczka typu speculoos lub pierniczki
  • pianki choinki lub inne
  • posypka cukrowa w kształcie śnieżynek
  • turkusowy barwnik opcjonalnie

Ubić na sztywno schłodzone mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem. Opcjonalnie możecie dodać turkusowy barwnik i wymieszać. Na dno pucharków wysypać rozgniecione na pył ciasteczka speculoos, następnie wyłożyć masę mascarpone, a potem ozdobić ciasteczkami, piankami i posypką. Gotowe!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.