Konwalie.
Bzy. Goździki.
I różowy storczyk.
Brokuł z sosem czosnkowym z płatkami migdałów
„Dieta Agaty” Agata Jędraszczak
brokuł
2 łyżki płatków migdałowych
sól
sos:
2 ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu greckiego
sól, kumin, curry
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Przygotować sos: wymieszać jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. doprawić solą, kuminem i curry.
Brokuła wrzucić do niewielkiej ilości (ok. 2cm – w 2 litrowym garnku) wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem 4 minuty.
Brokuły polać sosem i posypać płatkami migdałów.
Pojemnik na przystawki i deski od Bernontable do kupienia w Artistsworkshop.
brokuły są przepyszne w każdej postaci, a te pewnie byłyby jeszcze smaczniejsze niż takie zwykłe, gotowane 🙂
pycha:) właśnie takie wiosenne dania lubię:)
Hmm czosnek i migdały, może wyjść całkiem fajny sos !
Super pomysł z dodatkiem migdałów, muszę spróbować 🙂
Świetny przepis,ja jadłam kiedyś podobne brokuły z odrobiną sera feta.Polecam.
Uwielbiam brokuły, dziś nawet zrobiłam farsz do pieczonych pierogów. Twój przepis jest super, kiedyś próbowałam sałatki zrobionej w ten sposób i była świetna 🙂