image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Konwalie.
Bzy. Goździki.
I różowy storczyk.
Brokuł z sosem czosnkowym z płatkami migdałów
„Dieta Agaty” Agata Jędraszczak
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły
 brokuł
2 łyżki płatków migdałowych
sól
sos:
2 ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu greckiego
sól, kumin, curry
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Przygotować sos: wymieszać jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. doprawić solą, kuminem i curry.
Brokuła wrzucić do niewielkiej ilości (ok. 2cm – w 2 litrowym garnku) wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem 4 minuty.
Brokuły polać sosem i posypać płatkami migdałów.
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły
Pojemnik na przystawki i deski od Bernontable do kupienia w Artistsworkshop
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły

6 Replies to “Brokuł z sosem czosnkowym z migdałami”

  1. robaszekk says: 19 maja 2013 at 11:12

    brokuły są przepyszne w każdej postaci, a te pewnie byłyby jeszcze smaczniejsze niż takie zwykłe, gotowane 🙂

  2. Justyna Bąk says: 19 maja 2013 at 12:09

    pycha:) właśnie takie wiosenne dania lubię:)

  3. claudia u says: 19 maja 2013 at 13:35

    Hmm czosnek i migdały, może wyjść całkiem fajny sos !

  4. Ania says: 19 maja 2013 at 13:47

    Super pomysł z dodatkiem migdałów, muszę spróbować 🙂

  5. attea atea says: 19 maja 2013 at 15:25

    Świetny przepis,ja jadłam kiedyś podobne brokuły z odrobiną sera feta.Polecam.

  6. Sannas Land of Illusion says: 19 maja 2013 at 19:31

    Uwielbiam brokuły, dziś nawet zrobiłam farsz do pieczonych pierogów. Twój przepis jest super, kiedyś próbowałam sałatki zrobionej w ten sposób i była świetna 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.