Pachnie kwiatami.
Zupa krem z porów
„Dieta Agaty” Agata Jędraszczak
3 pory
4 ziemniaki
2 szklanki wody
mały jogurt naturalny
2 łyżki oliwy
pół łyżeczki kolendry
sól, pieprz
Pory (części białe i zielone) pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pory.
Dusić pod przykryciem kilka minut aż zmiękną.
Ziemniaki pokroić w drobną kosteczkę i ugotować w 2 szklankach osolonej wody.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pory, chwilę gotować razem.
Pod koniec zupę doprawić solą, pieprzem i kolendrą.
Zmiksować blenderem na krem.
Wlać jogurt i wymieszać.
Dla zaakcentowania zieleni posypałam zupę curry extra.
bardzo lubię zwłaszcza z groszkiem ptysiowym:)
pysznie wygląda i idealnie nadaje się do konkursu zupowego. Zapraszam do akcji
oj pora niestety nie lubię, więc tego kremu raczej bym nawet nie ruszyła 🙁
też nie lubię, ale w tym kremie jest zjadliwy 🙂
pora na pora 🙂 mniam!
Z pora jeszcze nie robiłam…
ehh, por jest dla mnie zbyt ciężko strawny, niestety 🙁
pychotka:)
Warzywne kremy to moje ulubione zupy, a ta wygląda super….
Lubię zupy kremy, szkoda że tylko ja, a z porów musi być pyszna 🙂
Kasia
moja miłość do kremów oniemiała z wrażenia 🙂
ostatnio robiłam z brokuła i bardzo mi zasmakował, więc ten też chętnie wypróbuję 🙂
Od pewnego czasu krem z pora to jedna z naszych ulubionych zup 🙂
mniam… nadeszła chwila na cudowne kremy ze świeżutkich warzyw! 🙂