image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Dzisiaj w poście dominuje kuchnia fusion , czyli mieszanie tradycji z nowoczesnością, a w dodatku wymieszanie kuchni włoskiej i polskiej. Sałatka caprese standardowo przyrządzana jest z pomidorów, które tutaj zastąpiłam kaszubskimi truskawkami. Niebo w gębie – caprese truskawkowe to świetna przystawka i przekąska. 
Sałatka caprese z truskawkami
caprese z truskawkami, sałatka caprese, caprese truskawki, caprese strawberries

kulka mozzarelli
kilka truskawek
świeża bazylia
oliwa
krem balsamiczny
pieprz świeżo mielony
Mozzarellę i truskawki pokroić w plasterki.
Poukładać naprzemiennie na talerzu.
Dodać listki świeżej bazylii.
Całość posypać kolorowym pieprzem świeżo mielonym.
Skropić całość oliwą i kremem balsamicznym.
caprese z truskawkami, sałatka caprese, caprese truskawki, caprese strawberries
caprese z truskawkami, sałatka caprese, caprese truskawki, caprese strawberries

3 Replies to “Caprese z truskawkami”

  1. Antenka says: 18 lipca 2014 at 07:07

    robiłam niedawno podobną przystawkę/ deser:) smakowała genialnie!
    mozzarella i truskawki to naprawdę pyszne połączenie!
    ja zamiast bazylii dodałam miętę i zrobiłam domowy sosik balsamiczny:)
    oj poezja!
    Wpadam dzisiaj do ciebie, bo tak mi to smakowało:)

  2. Kamila says: 18 lipca 2014 at 10:23

    Bardzo lubię takie łączenia. Często robię sałatkę z fety, winogrona oraz oliwek – świetnie sprawdza się jako przekąska.

  3. Tadeusz Gwiaździński says: 18 lipca 2014 at 17:36

    Gratuluję świetności pomysłu 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.