Miło przyjęliście pierwszy post z tej serii, więc z przyjemnością zapraszam na drugą odsłonę. Minął tylko miesiąc, ale trochę się dzieje w naszym w Trójmieście.
Spis treści
Gastro newsy z Trójmiasta #2
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi poleceniami to zapraszam do obserwacji na Instagramie.
Długo wyczekiwane otwarcie nowego foodhallu Montownia w Gdańsku
Foodhall Stacja obchodzi 4-te urodziny
Z tej okazji przygotowano szereg różnych atrakcji m.in. warsztaty kulinarne czy barmańskie.
House of seitan w nowym miejscu niedaleko plaży
HoS narobił zamieszania i otworzył się w gdańskim Brzeźnie przy ul. Krasickiego 9b/2. W menu są ich klasyki, ale z nowości pojawiły się zapieksy, bo lokalizacja jest blisko plaży. Ptaszki ćwierkają, że będą gofry, a kto jest ich matką chrzestną to się musicie domyśleć ;).
Lokal na Wajdeloty zostaje i będzie przekształcony w bar ze słodkościami i kanapkami.
Umiko Sushi z certyfikatem prosto z Japonii
Umiko zdobyło certyfikat ministerstwa Rolnictwa, Leśnictwa i Rybołówstwa Japonii „Japanese Food and Ingredient Supporters” potwierdzający, że większość produktów, które są u nich używane i sprzedawane, są pochodzenia z Japonii. Warto przypomnieć, że Marcin (właściciel, sushi szef) odbył staż w 3-gwiazdkowej restauracji Kikunoi Honten z Kyoto (jako jedna z 12 osób z całego świata!).
Kręcone lody od Latto Gelato
Soft gelato w różnych, zmiennych smakach dostaniecie w gdańskim Must Bake. To nie jest mieszanka wody i proszku tylko kręciołki na naturalnych składnikach. Kto zna i kocha lody od Latto Gelato jak ja temu pewnie też ślinka leci :).
Atak maliniaków
To jeszcze nie pora w Trójmieście na jagodzianki, ale na ladach cukierni zaczęły pojawiały się maliniaki. Czy też zrobią tak ogromny szał? Wypatrujcie i testujcie.