Jak pamiętacie, jakiś czas temu dostałam do testowania świetną gofrownicę DEZAL. Jest to profesjonalny sprzęt, który szybko się nagrzewa, ma wysoką moc, dzięki czemu gofry wychodzą idealnie i wreszcie z przyjemnością można zrobić sobie coś dobrego. Zajrzyjcie na stronę producenta by przekonać się, że faktycznie są to najlepsze gofrownice na rynku – klik. Przepis na budyniowe gofry zapisałam na małym kawałku kartki jakiś czas temu, gofry są lekkie, puszyste, a dzięki użyciu budyniu czekoladowego mają fajny, kakaowy smak.
Przepis na gofry – najlepszy i najprostszy przepis na gofry się polecają.
Gofry budyniowe o smaku czekoladowym
szklanka mąki
szklanka mleka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
2 jajka
budyń czekoladowy
łyżeczka cukru
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka zmiksować z mąką, mlekiem, proszkiem do pieczenia, olejem, budyniem i cukrem.
W oddzielnej misce ubić białka na sztywną pianę.
Dodać białka do zawartości drugiej miski i delikatnie wymieszać.
Ciasto nalewać do gofrownicy – przed pierwszą partią warto delikatnie pędzelkiem silikonowym nasmarować kratki olejem.
Piec gofry przez 2-3 minuty na rumiano.
Oj zjadłabym takie na śniadanko! Niestety, nie mam urządzenia do robienia gofrów.
ommmm jak zwykle musisz wymyslic cos co slinka cieknie juz;D
wygladaja wspaniale 🙂 szkoda, ze nie mam gofrownicy ;/
Muszę spróbować, bo są z moim ulubionym budyniem. 😀