Tym razem proponuję najszybszy sposób na domowe gofry. Jeśli macie więcej czasu spróbujcie przepisu, gdzie trzeba odważyć składniki na wadze: proste i chrupiące gofry, lub oddzielić białka od żółtek: lekkie gofry.
Proste i szybkie gofry
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki oleju
1 i 3/4 szklanki mleka lub wody gazowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
4 łyżki cukru
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Na rozgrzaną gofrownicę wylewać ciasto, zamknąć pokrywę i piec około 6 minut.
Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem.
Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem.
Właśnie skończyłam jeść gofry!
Co prawda te były bez dodatku wody, ale często zastępuje chociażby część mleka wodą gazowaną 🙂
urocze kształty 😉
Ile bym oddała za ciepłego, pysznego gofra 🙂 A w takim cudownym kształcie to już w ogóle!:))
gofry z bitą śmietaną, truskawkami i sosem toffi mmmmniam
szkoda, że truskawek już nie ma
Wyglądają świetnie, aż ślinka cieknie :)!
Świetnie wyglądają, mniam!
Dziękuję za przepis, właśnie robię te gofry na kolację i podjadam 🙂 Pyszne!!!
Podeślij zdjęcie do galerii czytelników 🙂 Smacznego!
Właśnie wysłałam!
Dziękuję, jest już w galerii na fanpagu 🙂
muszę kupić wreszcie gofrownicę! 😉
Gofry pycha 😀 Ja uwielbiam na śniadanie z syropem klonowym 🙂
Wyglądają bardzo smakowicie 🙂
Piękne są.:)
Pyszne, ja uwielbiam z frużeliną wiśniową 😉
Strasznie mi się podobają takie serduszkowe kształty gofrów 🙂
Prosty przepis, ale gofry wyszły super.
pyszne z bitą śmietaną
Pyszne! Prosty, szybki przepis.