image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Tym razem proponuję najszybszy sposób na domowe gofry. Jeśli macie więcej czasu spróbujcie przepisu, gdzie trzeba odważyć składniki na wadze: proste i chrupiące gofry, lub oddzielić białka od żółtek: lekkie gofry.
Proste i szybkie gofry

2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki oleju
1 i 3/4 szklanki mleka lub wody gazowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
4 łyżki cukru
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Na rozgrzaną gofrownicę wylewać ciasto, zamknąć pokrywę i piec około 6 minut.
Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem.

19 Replies to “Najprostszy przepis na gofry”

  1. Kinga Kornacka says: 28 sierpnia 2013 at 09:57

    Właśnie skończyłam jeść gofry!
    Co prawda te były bez dodatku wody, ale często zastępuje chociażby część mleka wodą gazowaną 🙂

  2. Lovelykate says: 28 sierpnia 2013 at 12:03

    Ile bym oddała za ciepłego, pysznego gofra 🙂 A w takim cudownym kształcie to już w ogóle!:))

  3. Bibliotekarka says: 28 sierpnia 2013 at 12:29

    gofry z bitą śmietaną, truskawkami i sosem toffi mmmmniam
    szkoda, że truskawek już nie ma

  4. Julia Magdalena says: 28 sierpnia 2013 at 14:06

    Wyglądają świetnie, aż ślinka cieknie :)!

  5. Magdalena M says: 28 sierpnia 2013 at 15:25

    Świetnie wyglądają, mniam!

  6. Kuchnia domowa Ani says: 28 sierpnia 2013 at 16:49

    Dziękuję za przepis, właśnie robię te gofry na kolację i podjadam 🙂 Pyszne!!!

    1. Dusia says: 28 sierpnia 2013 at 16:51

      Podeślij zdjęcie do galerii czytelników 🙂 Smacznego!

    2. Dusia says: 30 sierpnia 2013 at 19:45

      Dziękuję, jest już w galerii na fanpagu 🙂

  7. Martyna says: 28 sierpnia 2013 at 19:12

    muszę kupić wreszcie gofrownicę! 😉

  8. wulkan-smaku says: 28 sierpnia 2013 at 19:57

    Gofry pycha 😀 Ja uwielbiam na śniadanie z syropem klonowym 🙂

  9. Karolina says: 28 sierpnia 2013 at 20:39

    Wyglądają bardzo smakowicie 🙂

  10. Paulina Kwiatkowska says: 29 sierpnia 2013 at 06:40

    Pyszne, ja uwielbiam z frużeliną wiśniową 😉

  11. Kaś says: 30 sierpnia 2013 at 06:27

    Strasznie mi się podobają takie serduszkowe kształty gofrów 🙂

  12. Halinek says: 3 października 2015 at 17:46

    Prosty przepis, ale gofry wyszły super.

  13. Anonimowy says: 10 marca 2016 at 12:49

    pyszne z bitą śmietaną

  14. Anonimowy says: 13 kwietnia 2017 at 11:52

    Pyszne! Prosty, szybki przepis.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.