image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Bardzo lubię grzanki, na śniadanie, kolację i jako przekąski. Najchętniej sięgam po bruschettę, czyli grzankę posmarowaną oliwą i czosnkiem z przeróżnymi dodatkami. Ostatnio eksperymentowałam z serowymi grzankami, dlatego dzisiaj pokazuję Wam grzankę z kozim serem, rukolą i gruszką, a wcześniejsze przepisy to:
Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą
grzanka z kozim serem i gruszką, grzanka z kozim serem gruszką i rukolą

bagietka z ciemnego pieczywa
oliwa
ząbek czosnku
garść rukoli
roladka koziego sera
gruszka
miód
krem lub ocet balsamiczny
świeży tymianek
Bagietkę pokroić na kromki, skropić oliwą, natrzeć czosnkiem (można go przecisnąć przez praskę) i wyłożyć na rozgrzaną patelnię lub ułożyć w piekarniku, po 1-2 minutach przełożyć na drugą stronę.
Na grzankach ułożyć liście rukoli, dodać pokrojony w plasterki kozi ser i gruszkę.
Skropić miodem i kremem lub octem balsamicznym, doprawić pieprzem i dodać świeży tymianek.

4 Replies to “Grzanka z kozim serem i gruszką”

  1. ✰ Justine ωith Ruth ✰ says: 17 listopada 2013 at 09:06

    Wygląda to bardzo przepysznie , apetycznie i pięknie,istne dzieło sztuki !:)

  2. Paulina Kwiatkowska says: 17 listopada 2013 at 10:09

    Pyszne połączenie smaków, dosłownie poezja 😉

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.