image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Odkyrwam zielone szparagi, które kiedyś mi nie smakowały, dzisiaj zaskakują. Na konic sezonu zielonych szparagów serwuję jajecznicę ze szparagami i szynką. Prosto i szybko, a trochę zielonego na talerzu nigdy nie zaszkodzi. Przepisy ze szparagami tutaj.

Jajecznica ze szparagami i szynką

4 jajka
około 10 szparagów
3 plasterki szynki
pół niedużej cebuli
parmezan tarty
bazylia
sól, pieprz
olej
Szparagom odłamać twarde łodygi, przekroić na 3 części i wrzucić na osolony wrzątek – gotować 4 minuty, przelać zimną wodą na sicie.
Na oleju zeszklić cebulę posiekaną i pokrojoną szynkę przesmażyć.
Wrzucić szparagami, chwilę razem smażyć, a następnie wbić jajka i doprawić sola i pieprzem.
Smażyć aż się jajka zetną, przed podaniem posypać startym parmezanem i ozdobić bazylią.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.