Coraz więcej osób przygotowuje straszne potrawy na Halloween, zbiór moich przepisów na Halloween znajdziecie tutaj – klik. Dzisiaj przedstawiam popularne już w internecie jajka z pająki – pamiętajcie, że pająki mają 4 pary odnóży krocznych i parę szczękoczułek z przodu głowotułowia 🙂 Polecam Wam też desery:
Jajka z pająkami
2-3 jajka
kilka czarnych oliwek
ewentualnie musztarda lub majonez
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu odliczyć 8 minut.
Przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na pół.
Oliwki przekroić na pół – połówki tworzą głowotułowie.
Pozostałe połówki pokroić na paseczki i ułożyć z nich odnóża i szczękoczułki.
Można namalować musztardą lub majonezem krzyż – mamy wtedy pająka krzyżaka.
wyglądają przerażająco, moja babcia tak się boi pająków, że na pewno nawet by ich nie tknęła, ale ja chętnie 🙂
Efektowne 🙂
Przerażające!
I przyznaję bardzo pomysłowe 😉
Rewelacyjny pomysł 🙂 Tanim kosztem a jaka frajda, szczególnie dla dzieciaków!
genialne!!