image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Coraz więcej osób przygotowuje straszne potrawy na Halloween, zbiór moich przepisów na Halloween znajdziecie tutaj – klik. Dzisiaj przedstawiam popularne już w internecie jajka z pająki – pamiętajcie, że pająki mają 4 pary odnóży krocznych i parę szczękoczułek z przodu głowotułowia 🙂 Polecam Wam też desery:
Jajka z pająkami

 2-3 jajka
kilka czarnych oliwek
ewentualnie musztarda lub majonez
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu odliczyć 8 minut. 
Przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na pół. 
Oliwki przekroić na pół – połówki tworzą głowotułowie. 
Pozostałe połówki pokroić na paseczki i ułożyć z nich odnóża i szczękoczułki.
Można namalować musztardą lub majonezem krzyż – mamy wtedy pająka krzyżaka. 

5 Replies to “Jajka z pająkami”

  1. teenager ;) says: 31 października 2013 at 04:19

    wyglądają przerażająco, moja babcia tak się boi pająków, że na pewno nawet by ich nie tknęła, ale ja chętnie 🙂

  2. Josia says: 31 października 2013 at 10:55

    Przerażające!
    I przyznaję bardzo pomysłowe 😉

  3. Anonimowy says: 1 listopada 2013 at 10:23

    Rewelacyjny pomysł 🙂 Tanim kosztem a jaka frajda, szczególnie dla dzieciaków!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.