image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Rower na start.
Trampki w kwiatki.
I zachód słońca.
Nad morzem.

Kompot z rabarbaru i mięty

4 łodygi rabarbaru
3 szklanki wody
3 łyżki cukru
2 goździki
mięta truskawkowa
Rabarbar pokroić na małe kawałki i zasypać w garnku cukrem.
Zostawić na 15 minut, aby lekko puścił sok.
Następnie zalać wodą, dodać goździki i zagotować.
Gotować jeszcze 10 minut, pod koniec dodać kilka listków mięty.
Podawać na ciepło lub schłodzony, można przelać przez sitko.
kompot z rabarbaru, kompot z rabarbarem, kompot rabarbarowy, kompot przepis,
kompot z rabarbaru, kompot z rabarbarem, kompot rabarbarowy, kompot przepis,
Zachód słońca, widok z Nowego Portu.

9 Replies to “Kompot z rabarbaru”

  1. blog okularnicy says: 16 maja 2013 at 23:21

    ehhh, i znowu mój ukochany rabarbar! 🙂 ja kompotu nie przepuszczam przez sitko – lubię te wszystkie łodyżki 😉
    ehhh2 😉 zachodu słońca nad morzem zazdroszczę, oj zazdroszczę…

  2. Kamila says: 17 maja 2013 at 05:55

    Ulubiony! Pozdrawiam!

  3. Antenka says: 17 maja 2013 at 07:15

    kocham taki kompocik:)

  4. robaszekk says: 17 maja 2013 at 09:02

    wygląda bardzo orzeźwiająco 🙂

  5. Monika Dąbrowska says: 17 maja 2013 at 09:04

    Kompot z rabarbaru jest pyszny! W dzieciństwie zawsze mama gotowała, ale zawsze lekko zagęszczała kisielem – uwielbiałam!

  6. La karela says: 17 maja 2013 at 16:43

    Kompot pamiętam tylko ze szkolnej stołówki, chciałaby żeby babcia mi taki zrobiła 🙁

  7. Alina says: 17 maja 2013 at 19:09

    Bez dwóch zdań – pyszny!

  8. Olcik says: 18 maja 2013 at 10:33

    morze <3
    rabarbar <3
    dziękuję za Twój przepis do rabarbarowej akcji:)

  9. Sannas Land of Illusion says: 19 maja 2013 at 19:30

    Kompot ten bardzo źle mi się kojarzy z przedszkola – podawali z łodygami twardami, co było dla mnie okropne 😉 Jednak jak patrzę, na to co Ty zrobiłaś, z przyjemnością bym się napiła 🙂 Wygląda wspaniale 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.