image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kilka razy wspominałam już na fanpagu, ale jeszcze ani razu tutaj. Zapraszam Was do dzielenia się na fanpagu zdjęciami potraw przygotowanych na bazie moich przepisów. Będzie mi bardzo miło 🙂 Tym którzy już to robią dziękuję 🙂
Konfitura malinowa z rumem
500g malin
pół opakowania żelfixu 3:1
170g cukru
2 łyżki rumu
łyżeczka kwasku cytrynowego
Maliny przełożyć do garnka, zasypać żelfixem i zagotować.
Dodać cukier, rum i kwasek.
Gotować jeszcze do 7minut ciągle mieszając.
Przelać do wyparzonych i ciepłych słoiczków.
Porządnie zakręcić i odstawić do góry dnem.

29 Replies to “Konfitura z malin”

  1. whiness says: 26 sierpnia 2012 at 07:56

    O nie. KONIEC kuszenia. Idę po maliny.
    Tym słoiczkiem pokonałaś moje lenistwo. 🙂

  2. Weronika says: 26 sierpnia 2012 at 07:56

    Lubię takie domowe przetwory 😉 Malinowa pyszna!

  3. GrowingUp says: 26 sierpnia 2012 at 08:01

    Wygląda jak koktajl;)

  4. Emcia Pichci! says: 26 sierpnia 2012 at 08:06

    oj tak! nie ma nic lepszego na świecie jak domowa konfitura z malin! pycha!

  5. mama-misi-tosi says: 26 sierpnia 2012 at 08:27

    Dusia co tak małoo rumu 😛

    1. Dusia says: 26 sierpnia 2012 at 08:29

      bałam się dać więcej 😀

  6. Bee says: 26 sierpnia 2012 at 09:59

    Malinowa to jedna z moich ulubionych. Z nigdy nie robiłam, brzmi zachęcająco 🙂

  7. Pan Deserek :) says: 26 sierpnia 2012 at 10:15

    Kusisz kusisz 🙂 i skusiłaś 🙂 jednak zabiorę się za zrobienie kilku przetworów jak jeszcze są świeże owoce 🙂

  8. Dorotas30 says: 26 sierpnia 2012 at 10:21

    Zawsze robię konfiturę z malin ale nigdy nie pomyślałabym żeby dodać rum, twoja musi być pyszna:)

  9. Maja Skorupska says: 26 sierpnia 2012 at 10:31

    czas na konfitury nadchodzi, a właściwie to już czas! świetny pomysł! pozdrawiam:)

  10. Tomek gotuje says: 26 sierpnia 2012 at 11:12

    Rum jest świetny do przetworów, z malinami musi być pycha 🙂

  11. Patyska says: 26 sierpnia 2012 at 11:19

    Z rumem? Super… Dusiu, a po co ten żelfix? 😉

    1. Dusia says: 26 sierpnia 2012 at 11:25

      bo nie chcę dodawać dużo cukru i też nie muszę wtedy pasteryzować 🙂

  12. Marzena says: 26 sierpnia 2012 at 11:21

    Wow, ale wygląda…:-)

  13. Świat pachnie szarlotką says: 26 sierpnia 2012 at 11:28

    Szybko, pysznie i ..malinowo.Ideał! 🙂

  14. Lovelykate says: 26 sierpnia 2012 at 12:33

    Baardzo podoba mi się ten dodatek rumu 🙂

  15. Kamciss says: 26 sierpnia 2012 at 12:55

    Ooo jaki piękny kolor! Pyszności 🙂

  16. Amy says: 26 sierpnia 2012 at 13:30

    Zrobiłam bardzo podobne. Czekają w spiżarni na smutne listopadowe wieczory:)

  17. sniadankomania says: 26 sierpnia 2012 at 14:03

    robiłam bardzo podobne, tylko bez dodatku rumu 😉 świetnie wygląda!

  18. Karmel-itka. says: 26 sierpnia 2012 at 18:51

    robię ją co roku, od kilku lat.
    smakuje niesamowcie malinowo! aż przypomnina o cudownych chwilach w słońcu.

  19. kaczodajnia.blogspot.com says: 26 sierpnia 2012 at 20:12

    Ślicznie wyglądają, a dodatek rumu super! Ja też lubię robić przetwory, z tym że nie trawię pestek z malin dlatego przecieram przez sito i dopiero pakuję do słoików.

  20. Antenka says: 27 sierpnia 2012 at 07:15

    rum, świetny dodatek do dżemu!

  21. pasjonatka says: 27 sierpnia 2012 at 07:25

    malinowej nie jadlam ;p

  22. Kulinarna Ja says: 27 sierpnia 2012 at 08:23

    To musi być coś wspaniałego!

  23. lutka40 says: 27 sierpnia 2012 at 16:50

    Z rumem ? Brzmi zachęcająco .Powiem szczerze jeszcze nie próbowałam

  24. Aga w kuchni says: 31 sierpnia 2012 at 13:24

    mmm… idealne na takie deszczowe dni 🙂

  25. Veronica says: 4 września 2012 at 06:52

    Wygląda dostojnie w tym słoju. na pewno pyszna:)

  26. duchessa says: 23 lutego 2020 at 10:39

    super to wygląda

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.