Ciśnienie opada.
Co spokoju.
Nie oznacza.
Krem marchewkowy
1 kg marchwi
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 litr bulionu warzywnego
łyżeczka imbiru
sól, pieprz
szklanka śmietanki
W rondlu rozgrzać olej i dodać pokrojone cebule.
Smażyć do zeszklenia, dodać posiekany czosnek.
Wrzucić pokrojone w plasterki marchewki oraz imbir.
Zalać bulionem warzywnym – przepis tu klik, od momentu zagotowania zmniejszyć moc palnika i gotować zupę do miękkości marchwi – około 25 minut.
Zupę zmiksować blenderem na krem, jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać śmietankę i wymieszać.
Polecam też inną wersję – krem z marchwi i pomarańczy.
Pycha 😉
uwielbiam taką zupę, ostatnio dodałam jeszcze świeżej pomarańczy – była wspaniała:)
Mmm musiało być pyszne 🙂
Fajny przepis dla mnie najważniejsze jest to że to jest bardzo zdrowa zupka:) Uwielbiam zdrowe domowe jedzenie!
http://cookingwithblueberry.blogspot.com/
Krem marchewkowy bardzo mi smakuje, a z dodatkiem pomarańczy już nie. Wolę ta pierwsza wersję.
Pięknie wygląda ta marchewka 🙂 Zdrowe, lekkie i piękne 🙂
jeszcze nie próbowałam tej zupy! z chęcią spróbuje! wygląda rewelacyjnie! pozdrawiam