500 post.
Lawendowa panna cotta
lawendowa panna cotta, panna cotta, przepis na panna cotta, panna cotta z lawendą

250 ml śmietany kremówki
250 ml mleka
40 g cukru
4 łyżeczki żelatyny
Śmietanę z mlekiem, cukrem i cukrem lawendowym zagotować.
Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Przelać do miseczek, zostawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Wyjąć pannę cotę z miseczki, można wspomóc się przez polewanie miseczki ciepłą wodą, na talerz.
lawendowa panna cotta, panna cotta, przepis na panna cotta, panna cotta z lawendą

19 Replies to “Lawendowa panna cotta”

  1. Alicja Drzewiecka says: 11 listopada 2012 at 12:08

    Nie dodaołaś żelatyny do skłądników

    1. Dusia says: 11 listopada 2012 at 12:10

      dzięki, już dodałam:)

  2. Amy says: 11 listopada 2012 at 12:16

    Ale apetyczny deser 🙂

  3. Paulina Gotuje says: 11 listopada 2012 at 12:27

    Wygląda jak z dobrej restauracji. Deser bardzo elegancki i na pewno bardzo smaczny. 🙂

  4. MartynCia ^^ says: 11 listopada 2012 at 13:36

    elegancko;) ale czy lawenda nie jest mdła w tym deserze? Próbuję sobie wyobrazić smak i nie potrafię, olśnij mnie 😀

    1. Dusia says: 11 listopada 2012 at 13:40

      lawenda dodaje takiego orzeźwienia jakby, dzięki intensywnemu zapachu:)

  5. Soko says: 11 listopada 2012 at 14:16

    pycha! uwielbiam panna cottę z lawendą, super wychodzi też z nią crem brulee 🙂

  6. Majana says: 11 listopada 2012 at 15:47

    Musi cudownie pachnieć:)

  7. Kulinarna Ja says: 11 listopada 2012 at 17:18

    Piękne zdjęcia, mimo że lawendy nie zbyt lubię to chętnie bym spróbowała!

  8. blog okularnicy says: 11 listopada 2012 at 20:23

    Dusiu, ona jest przeurocza!!!
    gratuluję 500-nego posta! brawo!

  9. Karmel-itka. says: 11 listopada 2012 at 20:52

    Dusiu, czarująca!
    Gratulację "rocznicy".
    I zapraszam do mnie, do zabawy! Nominowałam Cię

  10. wulkan-smaku says: 11 listopada 2012 at 22:22

    Intrygująca ta panna cotta ;D na pewno pycha

  11. Maja Skorupska says: 11 listopada 2012 at 23:03

    kocham wszystko co lawendowe! gratuluję rocznicy, u mnie wczoraj 100tna! też jestem, dumna:)

  12. LuLa says: 12 listopada 2012 at 19:04

    Moja lawenda którą zasiałam na wiosnę wypięła się na mnie i nie wyrosła:/ Teraz muszę czekać na nową lawendę i wtedy wypróbuję przepis:)

  13. gin says: 15 listopada 2012 at 18:58

    Robiłam kiedyś lawendowy creme brulee i bardzo mi smakował. Panna cotta z lawendą też z pewnością warta jest wypróbowania 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.