Upalny czas.
Słońca urok.
Błękitne niebo.
I białe chmury.
Lemoniada ogórkowa z miętą
szklanka chłodnej wody
kilkanaście listków mięty
pół ogórka świeżego
kostki lodu
miód
Do szklanki wrzucić plasterki i paseczki ogórka razem ze skórką.
Dodać listki mięty i ugnieść razem z ogórkiem w celu wydobycia soku.
Zalać wodą, dodać kostki lodu – jeśli ktoś lubi można dolać miodu do smaku.
U mnie była przedwczoraj;) Dziś klasyczna.
musi mieć ciekawy smak:)
Idealna na upały
Tego jeszcze nie było 😀 Muszę wypróbować !
PS : Lody czekoladowe wyszły pyszne 😉
Wszystkie Twoje pomysły wyglądają bardzo apetycznie i są bardzo ładnie podane. Aż chce się jeść/pić. Tylko nie wiem czy bym się przekonała do ogórków w lemoniadzie, ale musi być orzeźwiające. No cóż, może warto spróbować 🙂
od jakiegoś czasu intryguje mnie to połączenie 🙂
Też robiłem jakiś czas temu 😉 http://gotujebochce.blogspot.com/2013/06/lemoniada-ogorkowa.html
Męska wersja z 50 czegoś mocniejszego również smakuje wyśmienicie.
Mniaaaaaaaaaaaam!