Lody czereśniowe z lawendą

Myśleć różowo.
Uspokajać się.
Lawendowo.
Lody czereśniowe z lawendą

400 gram jogurtu greckiego
100 ml śmietany kremówki 30%
ok. 200 gram czereśni
2 łyżeczki suszonej lawendy
2 łyżki miodu 
Czereśnie wydrylować, cześć z nich zmiksować blenderem na mus, a część zostawić w większych kawałkach.
Kremówkę ubić na sztywno i dodać do jogurtu.
Do masy dodać czereśnie.
Dodać lawendę i miód (dałam akacjowy) – można użyć cukru lawendowego, wtedy nie dodajemy już miodu.
Masę wlać do maszynki do lodów, kręcić lody aż powstanie gęsta masa (około 20-30 minut). 
Wstawić do zamrażalnika na jakiś czas, aby móc formować gałki.
Jeśli nie masz maszynki – masę włóż do zamrażalnika w pojemniczku, co godzinę miksuj lody w celu pozbycia się kryształków zmrożonej wody, lody będą gotowe po około 4 razie miksowania.
lody czereśniowe, lody jogurtowe z czereśniami, lody jogurtowe, lody czereśniowe z lawendą