image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Nie ma to jak dobrze rozpocząć dzień pożywnym śniadanie.
Omlet z dynią, jarmużem i kozim serem

2-3 jajka
mały kawałek dyni
olej do smażenia
liść jarmużu
kawałek sera koziego wędzonego ( u mnie kozidymek)
szalotka
sól, pieprz
Dynię pokroić na małe kawałki, cebulę w kosteczkę, a ser w plasterki.
Liście jarmużu porwać na mniejsze części. 
Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulkę, dynię i jarmuż i chwilę smażyć razem.
Zmieszać ze sobą jajka doprawione przyprawami i wylać na warzywa na patelni.
Smażyć omlet 2-3 minuty pod przykryciem, a następnie zgiąć lub przerzucić na drogą stronę by się dosmażył już bez przykrywki. 

2 Replies to “Omlet z dynią i jarmużem”

  1. Evi says: 26 października 2015 at 10:26

    Idealny zestaw kolorów 🙂

  2. Karolina Karlita says: 2 listopada 2015 at 18:26

    cudnie wygląda i chyba jeszcze lepiej smakuje 😛

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.