image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Przystawka na ciepło na walentynkową kolację, czyli panierowany camembert z żurawiną. Rozpływa się w ustach. Na zimno natomiast może przystawka z brie i wędzonego łososia
 Panierowany camembert z żurawiną
panierowany brie, panierowany serek, panierowany camembert z żurawiną, camembert z żurawiną

camembert
jajko
bułka tarta
olej
konfitura z żurawiny lub borówki
Ser camembert pokroić na mniejsze kawałki np. trójkąty. 
Każdy kawałek namaczać z każdej strony w rozmieszanym jajku, a następnie obkleić dokładnie bułką tartą.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia się bułki tartej.
Podawać na ciepło z konfiturą żurawinową (dodałam jeszcze pestki dyni i suszone morele).
panierowany brie, panierowany serek, panierowany camembert z żurawiną, camembert z żurawiną
panierowany brie, panierowany serek, panierowany camembert z żurawiną, camembert z żurawiną

4 Replies to “Panierowany camembert”

  1. Justyna Żak says: 13 lutego 2014 at 11:31

    świetne, bardzo lubię taki serek:D

  2. W mojej kosmetyczce says: 13 lutego 2014 at 14:05

    Uwielbiam go z zurawinką.
    Ja robię inaczej.
    Kroję wzdłóż i panieruje o wiele ładniej się prezentuje i mozna pieknie udekorować z ananasem, a w srodku zurawinka 🙂

    1. Dusia says: 13 lutego 2014 at 14:15

      mój ser był w kształcie dużego trójkąta więc zadanie miałam utrudnione 🙂 ale tutaj zdecydowanie smak króluje nad wyglądem

  3. Magdalena F-P says: 21 lutego 2014 at 19:09

    Ciekawy pomysł z krojeniem na kawałki. Ja robię troszkę inaczej 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.