Zapraszam na prosty przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem. Polecam też:
Papryka faszerowana mięsem i ryżem
papryka faszerowana mięsem i ryżem

kilka sztuk papryk czerwonych i żółtych
500 g mielonego mięsa
torebka ugotowanego ryżu
jajko
cebula
sól, pieprz
żółty ser 
natka pietruszki
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną w kosteczkę cebulą i ugotowanym ryżem.
Doprawić solą i pieprzem.
Paprykom odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne i uzupełnić środki farszem.
Wierzch farszu posypać startym serem żółtym i dodać natkę pietruszki.
Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, nałożyć paprykom wierzch.
Zapiekać w 180 st.C. przez 40 minut. 
papryka faszerowana mięsem i ryżem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.