Kolorowe marchewki to żadne GMO! To pierwotne ich kolory, a skąd pomarańczowa marchewka? Holendrzy na swoją część zaczęli uprawiać taką :). Pieczone kolorowe marchewki są świetnym dodatkiem do obiadku. Same w sobie też doskonale się sprawdzają, do podjadania.
Polecam też surówkę z kolorowych marchewek i makaron z marchewek.
Pieczone kolorowe marchewki
kolorowe marchewki
oliwa
sól kamienna
czosnek w płatkach
świeży tymianek
oliwa
miód
Pokroić marchewki na cieńsze słupki i rozłożyć na papierze do pieczenia.
Skropić oliwą i miodem, posypać przyprawami:solą, czosnkiem i tymiankiem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st.C.
Super wyglądają 🙂
dzięki Tobie dowiedziałam się o istnieniu takich marchewek:)
tylko gdzie je kupić ???
Basia
Basiu, ciesze się, że mogłam Cię czegoś nauczyć. Pojawią się na różnych ekobazarach 🙂