image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Pieczony boczek rolowany od niedawna pojawia się na naszym świątecznym stole tuż obok schabu ze śliwką i morelami czy schabu z żurawiną. W przeciwieństwie do schabu zawsze jest wilgotny i mocno aromatyczny.

Pieczony boczek rolowany


przepis na pieczony boczek rolowany:

 
  • 2 kg boczku
  • sól
  • pieprz czarny
  • majeranek
  • papryka słodka
  • papryka ostra

Jak zrobić boczek pieczony?

 
Boczek doprawić z każdej strony przyprawami. Zawinąć w roladę, obwiązać sznurkiem. Odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie włożyć do brytfanki i piec w 180 st.C. przez 2 godziny. Pieczony boczek podawać pokrojony w plastry.
 
Print Friendly and PDF
 
 

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.