Pomidory należą do moich ulubionych warzyw. Jeszcze teraz smakują idealnie, więc warto używać je codziennie w swojej kuchni. Na przekąskę lub przystawkę polecam:
Pomidory pod pierzynką
„Niezapomniane smaki i smaczki” wyd. Seven
pomidory pod pierzynką, przekąska z pomidorów i serka wiejskiego

duży pomidor
około 100 g żółtego sera
około 100 g serka wiejskiego
mały ząbek czosnku
sól, pieprz, curry
świeże listki oregano
Pomidory pokroić na grubsze plastry (wcześniej można sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki).
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Serek wiejski wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Pokrojone pomidory ułożyć na talerzu, doprawić solą i pieprzem, na nie wyłożyć serek wiejski, a wierch posypać serem żółtym.
Dodać oregano dla ozdoby i smaku.
pomidory pod pierzynką, przekąska z pomidorów i serka wiejskiego

7 Replies to “Pomidory pod pierzynką”

  1. Jola8000 says: 11 września 2013 at 11:08

    Piękne zdjęcia a takie pomidorki są szybciutkie i pyszne 🙂

  2. robaszekk says: 11 września 2013 at 11:22

    Gdybym tylko lubiła pomidory… 🙂

  3. Koperek :) says: 11 września 2013 at 11:33

    Robię podobnie tylko koktajlowe 🙂 Pycha!

  4. Justyna Bąk says: 11 września 2013 at 16:12

    fajny pomysł:) podoba mi się akurat szukam jakiś fajnych pomysłów przyjecie więc podpatrzę sobie te pomidorki:)

  5. eM Ka says: 11 września 2013 at 22:15

    ja też uwielbiam pomidory, bardzo fajny pomysł na przekąskę:)

  6. Kuchenne Zabawy says: 12 września 2013 at 07:57

    na imprezę w sam raz 😉

  7. magdam says: 12 września 2013 at 19:25

    Super pomysł! Prosty, a taki ciekawy 🙂 bardzo mi się spodobał 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.