Pomidory należą do moich ulubionych warzyw. Jeszcze teraz smakują idealnie, więc warto używać je codziennie w swojej kuchni. Na przekąskę lub przystawkę polecam:
Pomidory pod pierzynką
„Niezapomniane smaki i smaczki” wyd. Seven
duży pomidor
około 100 g żółtego sera
około 100 g serka wiejskiego
mały ząbek czosnku
sól, pieprz, curry
świeże listki oregano
Pomidory pokroić na grubsze plastry (wcześniej można sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki).
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Serek wiejski wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Pokrojone pomidory ułożyć na talerzu, doprawić solą i pieprzem, na nie wyłożyć serek wiejski, a wierch posypać serem żółtym.
Dodać oregano dla ozdoby i smaku.
Piękne zdjęcia a takie pomidorki są szybciutkie i pyszne 🙂
Gdybym tylko lubiła pomidory… 🙂
Robię podobnie tylko koktajlowe 🙂 Pycha!
fajny pomysł:) podoba mi się akurat szukam jakiś fajnych pomysłów przyjecie więc podpatrzę sobie te pomidorki:)
ja też uwielbiam pomidory, bardzo fajny pomysł na przekąskę:)
na imprezę w sam raz 😉
Super pomysł! Prosty, a taki ciekawy 🙂 bardzo mi się spodobał 🙂