Pumpkin Spice Latte to dyniowa korzenna latte, która zrobiła furorę na świecie. Przyznam, że zupełnie tego nie rozumiałam dopóki sama sobie takiej nie przygotowałam.
Pumpkin Spice Latte – dyniowa korzenna latte
2 łyżki korzennego syropu dyniowego
szklanka mleka
50 ml espresso
cynamon do posypania
Syrop można przygotować z tego przepisu (klik) i nalać 2 łyżki na dno wysokiej szklanki.
Zaparzyć ulubioną kawę, mleko podgrzać (musi być ciepłe, ale chłodniejsze niż kawa) i spienić.
Mleko z pianką przelać do szklanki.
Następnie delikatnie po łyżce wlać kawę
Wierzch pianki udekorować cynamonem.
Syrop zrobiony, więc jutro serwujemy pyszną kawkę 🙂 pozdrawiamy ciepło! 🙂
Jak masz ochotę wyślij fotkę do albumu czytelników 🙂