image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Masa śmiechu.
I okrzyków.
Zdarte gardło.
I uśmiech na twarzy,

Różane tosty francuskie
tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju

kilka kromek czerstwego chleba
jajko
1/3 szklanki śmietanki
2 łyżki cukru różanego
olej
ulubiona konfitura
Jajko rozmieszać ze śmietanką i cukrem różanym.
Na patelni rozgrzać olej.
Chleb moczyć z dwóch stron w mieszance z jajka i śmietanki, następnie kłaść na patelnie.
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Idealnie smakują z konfiturą pigwową.
Na zdjęciu szklany talerzyk od artist’s workshop.
tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju

tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju

6 Replies to “Różane tosty francuskie”

  1. Magdalena M says: 22 kwietnia 2013 at 14:02

    Och jak apetycznie wyglądają!

  2. gin says: 22 kwietnia 2013 at 17:58

    Mmm, musiały cudnie pachnieć… 🙂

  3. Jey says: 22 kwietnia 2013 at 18:07

    ale tu u Ciebie zawsze tak smacznie. kusisz, kusisz 🙂

  4. Kamciss says: 22 kwietnia 2013 at 20:20

    Musiały smakować przepysznie 🙂 Nigdy takich nie jadłam, więc narobiłeś mi teraz ochoty

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.