Masa śmiechu.
I okrzyków.
Zdarte gardło.
I uśmiech na twarzy,
Różane tosty francuskie
kilka kromek czerstwego chleba
jajko
1/3 szklanki śmietanki
2 łyżki cukru różanego
olej
ulubiona konfitura
Jajko rozmieszać ze śmietanką i cukrem różanym.
Na patelni rozgrzać olej.
Chleb moczyć z dwóch stron w mieszance z jajka i śmietanki, następnie kłaść na patelnie.
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Idealnie smakują z konfiturą pigwową.
Na zdjęciu szklany talerzyk od artist’s workshop.
pachnie roza… 🙂
Och jak apetycznie wyglądają!
Mmm, musiały cudnie pachnieć… 🙂
ale tu u Ciebie zawsze tak smacznie. kusisz, kusisz 🙂
O,jak fajnie !:)
Musiały smakować przepysznie 🙂 Nigdy takich nie jadłam, więc narobiłeś mi teraz ochoty