Dzień za dniem.
Powoli do przodu.

Sałatka Caprese II
pomidor
mozarella
świeża bazylia
sól, pieprz
oliwa
Pomidora i mozarellę pokroić w plasterki.
Pomidora doprawić przyprawami do smaku.
Układać na talerzu naprzemiennie pomidora z mozarellą.
Podawać ze świeżymi listkami bazylii i polaną oliwą.

poprzednia sałatka caprese {tutaj}

18 Replies to “Sałatka caprese.”

  1. Eve says: 13 lutego 2012 at 10:35

    Uwielbiam, mogłabym jeść codziennie!
    U mnie jeszcze jest czosnek, oliwa i bagietka w zestawie;)

    p.s. jak tam misie?

  2. Daria Anna says: 13 lutego 2012 at 10:44

    Bardzo lubię tą sałatkę, ale robię ją tylko latem jak są smaczne pomidory.

  3. Maja i Kamila says: 13 lutego 2012 at 10:52

    Moje dzisiejsze śniadanie!

  4. Karmel-itka. says: 13 lutego 2012 at 12:04

    u mnie natomiast ekspresowo do przodu.
    piękne zdjęcie, wiesz?
    i tak patriotycznie się zrobiło xd

  5. albahaca says: 13 lutego 2012 at 14:05

    Uwielbiam caprese, mniam…!

  6. blog okularnicy says: 13 lutego 2012 at 14:25

    najprostsza z najprostszych! 🙂

  7. Majana says: 13 lutego 2012 at 17:14

    Uwielbiam caprese!:)

  8. dorota20w says: 13 lutego 2012 at 17:24

    pysznie! bardzo lubię

  9. goh. says: 13 lutego 2012 at 18:04

    caprese – uwielbiam!

  10. Mama Alergika says: 13 lutego 2012 at 20:23

    O proszę, ja też robiłam wczoraj Caprese, wzbogaciłam je jeszcze avocado i suszonymi pomidorami, pojutrze zapraszam na blog:)
    Piękne zdjęcia w aranżacji walentynkowej na tapecie bloga. Środkowe mój faworyt!

  11. Barbara says: 13 lutego 2012 at 21:08

    Dobra, szybka sałatka 🙂 Już dawno nie jadłam.

  12. Shyfull says: 14 lutego 2012 at 08:36

    wspaniała klasyka 🙂

  13. Lovelykate says: 14 lutego 2012 at 15:41

    Pochwała prostoty. Sprawdza się idealnie na każdej imprezie 🙂

  14. pieczarka mySia says: 14 lutego 2012 at 15:55

    Masz Kochana wspaniale zdjecia! 🙂

    pozdrawiam!

  15. klliisiaa says: 14 lutego 2012 at 16:55

    pycha, szkoda tylko że zimą pomidory nie maja smaku.. ;/

  16. Sue says: 14 lutego 2012 at 17:11

    Bardzo lubię. W niedzielę, na śniadanie. 🙂

  17. Daria says: 15 lutego 2012 at 22:43

    uwielbiam takie połączenie 🙂 dobrze wiedzieć, że to ma nawet swoją nazwę 😛 szkoda tylko, że pomidory teraz są takie nijakie w smaku..

  18. Loriel says: 30 sierpnia 2013 at 12:22

    Ja taką sałatkę przez chwilę podgrzewam w mikrofali. Ale tylko chwilę – aby ser lekko się rozpuścił. Pycha 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.