Świeżo, kolorowo i zdrowo! Wszystkie przepisy na sałatki tu.
Sałatka z pomidorami i jajkiem
sałata lodowa
2-3 pomidory
3 jajka ugotowane na twardo
kilka rzodkiewek
mozzarella
mały kubeczek jogurtu naturalnego
duży ząbek czosnku
duża szczypta czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz ziołowy
Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na mniejsze kawałki, a rzodkiewki w półplasterki.
Obrane ze skorupek jajka pokroić na ćwiartki.
Wymieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Na talerzu wymieszać warzywa, dodać jajka, porwaną na kawałki mozzarellę i całość polać sosem jogurtowo-czosnkowym.
Prezentuje się apetycznie, ja bym przygotował bez rzodkiewek, ponieważ niestety ich nie lubię
a też byłaby pyszna 🙂