Wczoraj opisywałam Wam produkty z przetwórstwa Ekologia spod strzechy, a dzisiaj prezentuję przepis na tosty z gruszką, camembertem i musztardą piernikową. Tosty na francuski sposób.
Tosty z gruszką, camembertem i musztardą piernikową
4 kromki chleba
camembert
gruszka
musztarda piernikowa Ekologia spod strzechy
Kromki chleba posmarować musztardą, ułożyć na nich plasterki gruszki oraz sera camemberta.
Przykryć kolejnymi kromkami chleba i zapiekać w opiekaczu aż się lekko zrumienią.
Musztarda piernikowa? 🙂 Pierwszy raz o takiej słyszę 🙂 Dobrze wnioskuję, że to musztarda, tyle, że czuć w niej pierniczki? 😉 Jeśli tak, to interesujący smak, a nawet bardzo. Szkoda, że nie mam w lodówce skłądników, bo poleciałabym już szykować taki tost. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Czy masz jeszcze jakieś inne przepisy na tosty z camembertem :)?
Tak – w musztardzie czuć gorczycę i pierniki 🙂
Polecam zapiekany camembert http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/10/grillowany-camembert-z-figami.html
grillowany http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/06/grillowany-camembert.html
panierowany http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/02/panierowany-camembert.html
Ale pyszności, gruszka z takim serem to cud, miód, malina 🙂