Maj.
Mój ulubiony.
Miesiąc konwalii i lilaka.
Miesiąc kolorów.
Miesiąc moich urodzin.

Zielona quesadilla
tortilla pełnoziarnista
pół małej cukinii
3 łyżeczki pasty z kolendry (do kupienia tutaj)
szczypta soli i pieprzu
3 łyżki startego sera
Tortillę smarujemy pastą z kolendry.
Na to wykładamy pokrojoną w plasterki cukinię.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy startym serem.
Placek zwijamy na pół, aby nasza zawartość była w środku.
Kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową i czekamy aż ser się w środku rozpuści, a tortilla nabierze ładnych rumianych pasków.
Tak wygląda pasta z kolendy, którą dostałam od aledobre.pl
Pasta jest mieszanką świeżej kolendry. W składzie znajdziemy także czosnek, kumin, trawę cytrynową czy limonkę. Bardzo aromatyczna pasta, stosowana jako dodatek do mięs czy ryb (tych grillowanych też), ale także jako składników dipów. Przypomina nieco pietruszkę, ale ma bardzo wyrazisty smak. Oczywiście pasta nie zawiera konserwantów.
Dusi nie posmakowała, jak lubię pietruszkę tak kolendry niestety nie, za to pozostałym domownikom smakowała.

26 Replies to “Zielona quesadilla.”

  1. świeże jeżyny says: 1 maja 2012 at 09:32

    Takie szybkie danie a wygląda tak apetycznie!

  2. Sandy says: 1 maja 2012 at 10:23

    A skąd pełnoziarnista tortilla? ^^

    Wygląda cudnie, ja tam każde zielsko poza magi i oregano wielbię 🙂

    1. Dusia says: 1 maja 2012 at 10:34

      W biedronce 🙂 są też szpinakowe i pomidorowe.

    2. Sandy says: 1 maja 2012 at 14:57

      Dzięki, teraz wiem, czego zapas zrobić w najbliższym czasie! 🙂

  3. Maggie says: 1 maja 2012 at 10:28

    Lubie takie dania: proste, pyszne i… zielone.

  4. Alice says: 1 maja 2012 at 11:34

    Aaa już rozumiem, zmieniłam, dzięki 😉

  5. Barbara says: 1 maja 2012 at 11:47

    Takiego zielonego cuda jeszcze nie jadłam. Wygląda apetycznie 🙂

  6. pasjonatka says: 1 maja 2012 at 11:50

    to danie zawsze mnie zachwyca ;D

  7. Ala says: 1 maja 2012 at 12:30

    Uwielbiam takie tortille! A dzisiaj zrobilam Twoj wczorajszy suflet, z malymi modyfikacjami, ale wyszedl pyszny 😉

  8. Ala says: 1 maja 2012 at 13:08

    Mi bardzo smakowal! Ale moim rodzicom jakos nie bardzo, oni nie są fanami tego typu wypieków 🙂

  9. Emcia Pichci! says: 1 maja 2012 at 13:26

    om nom nom! a napisy jak najbardziej ok!

  10. Moje Skromności says: 1 maja 2012 at 13:38

    bardzo apetycznie wygląda, na pewno wypróbuję:)
    A.

  11. asia_2105 says: 1 maja 2012 at 13:40

    wygląda smacznie, muszę wypróbować przepis 🙂 też mam urodziny w maju, najlepszy miesiąc! 🙂 buziak :*

  12. Kamila says: 1 maja 2012 at 15:01

    Maj tak pięknie się zaczął, na Twoim talerzu też 🙂 Pozdrawiam

  13. Aga w kuchni says: 1 maja 2012 at 16:52

    wygląda bardzo apetycznie 🙂

  14. Josia says: 1 maja 2012 at 16:56

    wyglądają smakowicie 🙂 uwielbiam takie przekąski !!!

  15. martex.82 says: 1 maja 2012 at 17:43

    też uwielbiam maj, świeży i zielony, jak Twoja dzisiejsza quesadilla 🙂

  16. noclaudine says: 1 maja 2012 at 20:42

    Pyszności, co nie wejdę na Twojego bloga, to zobaczę coś co mnie zaskoczy i sprawi, że szybko zrobię się głodna ; P

  17. mojetworyprzetwory says: 1 maja 2012 at 21:39

    Pychota i to jaka zdrowa;)

  18. Joanna Skoraczyńska says: 2 maja 2012 at 11:58

    Świetna jest ta wersja quesadilli. Jak będę robić następnym razem, to zrobię ją właśnie tak:-)

  19. lutka40 says: 2 maja 2012 at 17:37

    To musi być pyszne

  20. agattekh says: 2 maja 2012 at 17:50

    Bardzo fajny pomysł na tortillę, wygląda pysznie 🙂

  21. Ewa says: 3 maja 2012 at 16:54

    doskonale wygląda, widzę po składzie że musi być ożeźwiająca w smaku mmmm

  22. ewaEs says: 3 maja 2012 at 17:40

    Wygląda naprawdę smacznie! Uwielbiam cukinie!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.