Maj.
Mój ulubiony.
Miesiąc konwalii i lilaka.
Miesiąc kolorów.
Miesiąc moich urodzin.
Zielona quesadilla
tortilla pełnoziarnista
pół małej cukinii
3 łyżeczki pasty z kolendry (do kupienia tutaj)
szczypta soli i pieprzu
3 łyżki startego sera
Tortillę smarujemy pastą z kolendry.
Na to wykładamy pokrojoną w plasterki cukinię.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy startym serem.
Placek zwijamy na pół, aby nasza zawartość była w środku.
Kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową i czekamy aż ser się w środku rozpuści, a tortilla nabierze ładnych rumianych pasków.
Tak wygląda pasta z kolendy, którą dostałam od aledobre.pl
Pasta jest mieszanką świeżej kolendry. W składzie znajdziemy także czosnek, kumin, trawę cytrynową czy limonkę. Bardzo aromatyczna pasta, stosowana jako dodatek do mięs czy ryb (tych grillowanych też), ale także jako składników dipów. Przypomina nieco pietruszkę, ale ma bardzo wyrazisty smak. Oczywiście pasta nie zawiera konserwantów.
Dusi nie posmakowała, jak lubię pietruszkę tak kolendry niestety nie, za to pozostałym domownikom smakowała.
Takie szybkie danie a wygląda tak apetycznie!
A skąd pełnoziarnista tortilla? ^^
Wygląda cudnie, ja tam każde zielsko poza magi i oregano wielbię 🙂
W biedronce 🙂 są też szpinakowe i pomidorowe.
Dzięki, teraz wiem, czego zapas zrobić w najbliższym czasie! 🙂
Lubie takie dania: proste, pyszne i… zielone.
Pycha! 🙂
Aaa już rozumiem, zmieniłam, dzięki 😉
Takiego zielonego cuda jeszcze nie jadłam. Wygląda apetycznie 🙂
to danie zawsze mnie zachwyca ;D
Uwielbiam takie tortille! A dzisiaj zrobilam Twoj wczorajszy suflet, z malymi modyfikacjami, ale wyszedl pyszny 😉
Mi bardzo smakowal! Ale moim rodzicom jakos nie bardzo, oni nie są fanami tego typu wypieków 🙂
om nom nom! a napisy jak najbardziej ok!
bardzo apetycznie wygląda, na pewno wypróbuję:)
A.
wygląda smacznie, muszę wypróbować przepis 🙂 też mam urodziny w maju, najlepszy miesiąc! 🙂 buziak :*
Wybornie:)
Maj tak pięknie się zaczął, na Twoim talerzu też 🙂 Pozdrawiam
wygląda bardzo apetycznie 🙂
wyglądają smakowicie 🙂 uwielbiam takie przekąski !!!
też uwielbiam maj, świeży i zielony, jak Twoja dzisiejsza quesadilla 🙂
Pyszności, co nie wejdę na Twojego bloga, to zobaczę coś co mnie zaskoczy i sprawi, że szybko zrobię się głodna ; P
Pychota i to jaka zdrowa;)
Świetna jest ta wersja quesadilli. Jak będę robić następnym razem, to zrobię ją właśnie tak:-)
To musi być pyszne
Bardzo fajny pomysł na tortillę, wygląda pysznie 🙂
doskonale wygląda, widzę po składzie że musi być ożeźwiająca w smaku mmmm
Wygląda naprawdę smacznie! Uwielbiam cukinie!