By chwile.
Zachować na dłużej.
Schować w słoiczku.
I wracać do nich.
Zupa krem z cukinii
3 cukinie
3 ziemniaki
2 cebule
3 ząbki czosnku
łyżka oleju
1 litr bulionu warzywnego
śmietanka 30%
sól, pieprz
Do rondla wlać i rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Jak będzie szklista wrzucić posiekany czosnek, smażyć chwilę.
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię (razem ze skórką) i ziemniaki i przez 5 minut smażyć całość.
Wlać bulion warzywny (przepis na bulion) i gotować do miękkości warzyw, po zagotowaniu około 15 minut.
Zmiksować blenderem na krem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać pół szklanki śmietanki, wymieszać.
Podawać polaną oliwą i z twardym serem.
Mama byłaby zachwycona, jest wielbicielką cukini! Ja za to wielbicielką Twoich zdjęć, zawsze mi ślinka cieknie!
myślałam, że próbowałam już wszystkich kremów;) a tu takie pyszności
wygląda niesamowicie 🙂
Bardzo lubię wszystkie zupy kremy, ale z cukinii jeszcze nie próbowałam 🙂
Jestem zachwycony tym przepisem, uwielbiam cukinię i chyba skuszę się na wypróbowanie tego przepisu 🙂 Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga!
Uwielbiam takie zupki 🙂
uwielbiam zupy! zapisuję do spróbowania 😉
Wygląda wspaniale:-)a zdjęcia piękne!
to cos dla mnie !!!!!!!!! :))))))
pyszna zupka:)
Absolutnie uwielbiam cukinie, uwielbiam też zupy. Dziękuję Ci za ten przepis, na pewno wypróbuję 🙂
W takim razie czekam na efekty 🙂
Pyszna 🙂 ja zrobilam na poltora litra bulionu i tez super wyszla, i zamiast lubczyku natke pietruszki 🙂
zrobiłem taki krem ale nie miałem ani sera ani śmitany dodałem Camembera i podłem z przennymi grzankami na oliwie PYCHOTA !!!
Cieszę się, że smakowało – zapraszam na fanpage do podzielenia się fotką 🙂
Właśnie kończę przygotowanie obiadu. Dziś Twoja zupa z cukini z 2 zmianami: dodałam trochę marchewki i zamiast twardego sera- mozzarella (została z wczoraj a nie lubię wyrzucać jedzenia…) Ja już skosztowałam, jest pyszna!! Może zdążę zrobić zdjęcie…Dzięki za przepis i pozdrawiam z Italii. Joanna
Z tak daleka, ależ się cieszę, że napisałaś! Pysznego obiadku – kocham mozzarellę, a pewnie Wasza jeszcze lepsza 🙂 Jak się uda czekam na zdjęcie 🙂 Pozdrawiam Joasiu 🙂
Świetny przepis! Moja zupa była bez śmietany i też smakowała świetnie! Pozdrawiam Agata
pychotka…dodalam tylko troche wiecej czosnku:-)
Kupiłam dziś cukinię, jutro wypróbuję 🙂
Trzymam kciuki! I czekam na zdjęcie do galerii czytelników 🙂
Wysłałam zdjęcie na facebooku 🙂 Dzięki!