Kraków - miasto, którego urok mogłam odkryć dopiero za drugim podejściem kilkanaście lat później. Aktualnie Kraków mnie rozkochał tak mocno w sobie, że mam ochotę już teraz znowu tam wrócić. Miasto pokazało mi swoje klimatyczne piękno październikową jesienią. Kulinarny Kraków za to zaskakuje i zachwyca bardzo mocno, dlatego przygotowałam Wam przewodnik gdzie dobrze zjeść w Krakowie.

Całkiem niedawno miałam ogromny zaszczyt zostać jury konkursu na najlepszy produkt lokalny "Weki z pomorskiej spiżarni", który został zorganizowany przez Samorząd Województwa Pomorskiego. Już na wstępnie chciałabym napisać, że było to dla mnie niesamowite doświadczenie i bardzo dziękuję Urzędowi Marszałkowskiemu Województwa Pomorskiego za zaufanie. W tym wpisie dowiecie się na czym polegał konkurs, kto go wygrał oraz, które produkty skradły moje serce.

Jakiś czas temu Grand Blue zorganizowała kolację degustacyjną dla mediów, podczas której mogliśmy poznać nową jesienno-zimową kartę dań. Przyznam szczerze, że naprawdę możecie tu pysznie zjeść i to dosyć wyrafinowane dania, choć taką kolacja raczej trzeba zaliczyć do tych droższych.

Listopad nie tylko rogalami słynie, ale także gęsiną. Głównie stało się to dzięki akcji Gęsina na św. Marcina. W tym roku to już 13 edycja festiwalu. W ramach festiwalu trzeba zaserwować pełne menu, natomiast wiele restauracji po prostu dołącza do serwowania gęsiny w ramach sezonowego dania czy menu. Zebrałam dla Was trójmiejskie oferty.