image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Dietetyczne śniadanie? Proszę bardzo – budyń jaglany z figami, na ksylitolu i oleju kokosowym, dzięki któremu kasza nabiera wspaniały aromat kokosu. Pożywnie, zdrowo i pysznie! A jeśli potrzebujecie chwili rozpusty to polecam ten budyń jaglany z konfiturą.
Budyń jaglany z figami
budyń jaglany z figami, budyń jaglany przepis, przepis na budyń jaglany, jaglanka z figami

2 łyżki kaszy jaglanej
3/4 szklanki mleka
łyżka ksylitolu
łyżka oleju kokosowego
figa +łyżka miodu
Kaszę jaglaną zmielić w młynku do kawy.
Do rondla wlać mleko, dodać kaszę, ksylitol i olej kokosowy.
Podgrzewać i mieszać, co chwilę, a gdy zawrze gotować jeszcze 15 minut.
W między czasie figę pokroić na plasterki i wyłożyć na patelnię, dolać miód i chwilę podgrzewać – odstawić.
Budyń jaglany przelać do naczynia, a na wierzch ułożyć karmelizowane figi.
budyń jaglany z figami, budyń jaglany przepis, przepis na budyń jaglany, jaglanka z figami
budyń jaglany z figami, budyń jaglany przepis, przepis na budyń jaglany, jaglanka z figami

One Reply to “Budyń jaglany z figami”

  1. Promocja says: 28 października 2014 at 09:11

    Wyglądają cudownie! Mniamm.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.