Słodkości.
Miłości.
I przyjemności.
Deser z mascarpone i truskawkami
250 gram mascarpone
wafle / ciasteczka
truskawki mrożone (w sezonie świeże)
2 łyżeczki cukry lawendowego (przepis)
łyżka kakao
łyżka cukru pudru
Truskawki mrożone odmrozić podgrzewając z cukrem lawendowym.
Na dno pucharka pokruszyć wafle albo inne ciasteczka.
Nałożyć kilka truskawek.
Zmiksować na wolnych obrotach mascarpone z cukrem pudrem.
Odłożyć połowę, do której dodać kakao i wymieszać.
Na truskawki w pucharku nałożyć szprycą masę kakaową.
Ponownie wafle, potem truskawki.
Na wierzch wyciskamy szprycą białą masę i ozdabiamy ją np. czekoladą i kandyzowanym mango.
Mmmm w sam raz na nasz kobiecy dzień 🙂
idealnie kobiecy deser!
najlepszości i dla Ciebie Dusiu :*
wygląda obłednie!
jaki dekoracyjny:)!
Pysznie 🙂 I tak świątecznie 🙂
pysznie i wiosennie dzięki truskawkom, najlepszego z okazji Dnia Kobiet 🙂
pyszny deser, zapachnialo wiosna 🙂 dzis desery na Dzien Kobiet kroluja!
hmm trochę mi się słodkiego zachciało 😉
Uwielbiam takie desery w szklankach, wygląda pysznie!
Jest słodkość, jest przyjemność.. tylko miłość teraz znaleźć 🙂
Piękny!
jaki fajny owocowo-słodki pucharek 😉
deserek idealny ;d
świetny i kobiecy deserek. Super 🙂
Ślicznie wygląda 🙂
Są truskawki – jest pysznie! 🙂
deser pełen miłości 🙂
Cudowny!