Przygotowywanie wszelkich ciast i napojów z rabarbaru sprawia mi wiele radości, bo to warzywo, ale w większości przygotowujemy je na słodko. Jego kwaskowaty smak idealnie orzeźwia, kiedy przygotujemy owocowe napoje. Dzisiaj serwuję Wam kompot rabarbarowy z owocami, a na blogu jest jeszcze:
Kompot rabarbarowy z owocami


1 kg rabarbaru
300 g mrożonych owoców leśnych
3 litry wody
pół szklanki cukru
szczypta cynamonu

Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki 2 cm, wrzucić do garnka zasypać cukrem i zalać wodą.
Zagotować, dodać mrożone owoce, szczyptę cynamonu i gotować jeszcze 5 minut.
Schłodzić i podawać w wysokich szklankach.

4 Replies to “Kompot rabarbarowy z owocami”

  1. Agata Kądziołka says: 14 maja 2016 at 14:15

    Taki kompot mi się będzie zawsze kojarzył z obiadem na stołówce w podstawówce 😀

  2. Majana says: 14 maja 2016 at 19:24

    Bardzo lubię kompot rabarbarowy 🙂

  3. Lekarze Od kuchni says: 15 maja 2016 at 06:06

    jedyny w swoim rodzaju 🙂 Szczególnie jak pojawia się rabarbar, aż szkoda go nie wykorzystać 🙂

  4. Marta says: 17 maja 2016 at 12:01

    Jest po prostu pyszny 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.